Υπεγράφη η ΚΥΑ για το 12%. Μάρκος Δέμπας: Το πιστέψαμε, το διεκδικήσαμε, το καταφέραμε

Δικαίωση για το Επιμελητήριο της Καβάλας η υπουργική «ενεργοποίηση» της αναδρομικής ισχύος της επιδότησης εργασίας για τις επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ. Πώς θα «αποδοθούν» τα 350 εκ. ευρώ και η πρώτη αντίδραση του προέδρου του Επιμελητηρίου

Μπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους αρμόδιους υπουργούς για την αναδρομική ισχύ της επιδότησης εργασίας του 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης και 4% για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας.

Η είδηση έγινε γνωστή στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Καβάλας, Μάρκο Δέμπα, κατά την ώρα συμμετοχής του σε τηλεδιάσκεψη για τις προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του βουλευτή Καβάλας, Γιάννη Πασχαλίδη και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων.

«Μέσα από την τηλεδιάσκεψη μάς ανακοινώθηκε η υπογραφή πριν λίγο της ΚΥΑ για τη ρύθμιση-συμψηφισμό των απαιτήσεων των επιχειρήσεών μας για το 12% από το 2010. Το πιστέψαμε, το διεκδικήσαμε μέχρι τέλους, το καταφέραμε… Συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό μας και στην Κυβέρνηση», σχολίασε ο κ. Δέμπας με ανάρτησή του στο Facebook.

Με δηλώσεις του στο KAVALA POST ο κ. Δέμπας σχολίασε ότι πρόκειται για «μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας, αλλά και για το Επιμελητήριο, καθώς το πιστέψαμε και το διεκδικήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια και τελικώς δικαιωθήκαμε, με την αμέριστη βοήθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη την οποία και ευχαριστούμε. Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα πάρουμε και την ΚΥΑ στα χέρια μας για να δούμε και τις λεπτομέρειες της ελάφρυνσης των επιχειρήσεών μας οι οποίες είχαν ανάγκη αυτήν την οικονομική ανάσα».

Όσον αφορά τη ρύθμιση, πρόκειται για απόδοση 350 εκ. ευρώ για τις επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ, χρήματα τα οποία «έχει λαμβάνειν» οι επιχειρήσεις από το 2010 και θα συμψηφιστούν με ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους, με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται σύντομα.