Γίνε ειδικός στον Πολιτιστικό Τουρισμό

Δωρεάν διεθνές σεμινάριο δεξιοτήτων που απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες του τουρισμού, ξεναγούς και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για το διεθνές σεμινάριο δεξιοτήτων στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού με τίτλο «Joint Qualification in the field of Cultural Tourism (CULTVET)», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + KA3- Strategic Partnerships.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναπτύξει τις δεξιότητες των επαγγελματιών του πολιτιστικού τουρισμού και να τους ενισχύσει για τον σχεδιασμό, την προώθηση, την υλοποίηση και την αξιολόγηση εκδηλώσεων  βασισμένων στον πολιτιστικό τουρισμό. Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Φοιτητές
  • Επαγγελματίες του τομέα τουρισμού και φιλοξενίας, του πολιτιστικού τουρισμού, του πολιτισμού, της ιστορίας και της αρχαιολογίας.
  • Ξεναγούς
  • Οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού

Ο κοινός αυτός τίτλος σπουδών συμπεριλαμβάνει 200 ώρες εκπαίδευσης στην τάξη καθώς και 300 ώρες εγγυημένης πρακτικής άσκησης σε μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό που εργάζεται στον τομέα του πολιτιστικού τουρισμού. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και θα διαρκέσει από τις 19 Οκτωβρίου 2020 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Η διαδικτυακή σύγχρονη εκπαίδευση θα γίνει μέσω zoom, κατά τις απογευματινές ώρες και θα έχει διάρκεια 4 ώρες την εβδομάδα.

Ο κοινός τίτλος επαγγελματικής εκπαίδευσης προσφέρεται απολύτως δωρεάν μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος, μετά από την επιτυχή ολοκλήρωσή του, θα έχουν την δυνατότητα να πιστοποιηθούν επίσημα ως «Ειδικοί στον Πολιτιστικό Τουρισμό».

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 4 Οκτωβρίου 2020. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Καβάλας στο 2510 222212 (εσωτ. 4) Σούζη Μαυρομμάτη ή (εσωτ. 11) Δέσποινα Παρασύρη και στο email [email protected]

Μπορούν επίσης να δουν το πλήρες πρόγραμμα στο link https://www.cultvet.eu/downloads/students/26-cultvet-joint-curriculum-and-assessment-standards/file