Συνάντηση Μάρκου Δέμπα-Ντόρας Μπακογιάννη στο πλαίσιο σύσκεψης για θέματα ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Ποια θέματα τέθηκαν υπόψη της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη κατά τη συνάντησή της με τους προέδρους των Επιμελητηρίων Καβάλας, Ξάνθης και Δράμας

Συνάντηση με την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη και βουλευτή Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποιεί περιοδεία στη Θράκη, είχαν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 στο Επιμελητήριο της Ξάνθης πρόεδροι των Επιμελητηρίων της περιοχής.

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης και Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης και τέθηκαν υπόψη της κ. Μπακογιάννη θέματα και οι προβληματισμοί οι οποίοι άπτονται της Ανάπτυξης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον κ. Δέμπα να χαρακτηρίζει τη συζήτηση ως «εξαιρετική».

Συγκεκριμένα, έγινε συζήτηση για έργα υποδομής ολόκληρης της Περιφέρειας, ενώ κλήθηκαν όλα τα Επιμελητήρια να κάνουν χρήση της πλατφόρμας και να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επεξεργασία τους από τις ομάδες της Επιτροπής, ώστε να υπάρξουν σύντομα τα αποτελέσματα.

«Θα εισηγηθούμε τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας εργασίας για την αγροτική ανάπτυξη η οποία είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη μετά το πέρας των συναντήσεών της στην Ξάνθη, τον τρίτο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας της στη Θράκη.

Παράλληλα τόνισε ότι συγκεντρώνει προτάσεις από όλους για να προγραμματίσει στη συνέχεια τα νέα προγράμματα ενίσχυσης για την περιοχή και την εκμετάλλευση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία προκύπτουν από τον Covid-19 και θα βοηθήσουν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.