Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Με απόφαση Μέτιου «πέφτει» 1 εκ. ευρώ για την ασφάλεια του αποχετευτικού δικτύου της Καβάλας

Το έργο θα εξαλείψει τον κίνδυνο διαρροής λυμάτων στη θάλασσα προστατεύοντας το θαλάσσιο μέτωπο της Καβάλας από μια ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική ζημιά-Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Καβάλας παρουσία των των Καβαλιωτών αιρετών της διοίκησης της Περιφέρειας

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, η ΔΕΥΑ Καβάλας χρηματοδοτείται με πόρους 1.039.500 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας προκειμένου να αντικαταστήσει τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του αντλιοστασίου του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού της πόλης.

Πρόκειται για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του αντλιοστασίου Α5 ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές τον περασμένο Μάρτιο όταν το αντλιοστάσιο πλημμύρισε με λύματα λόγω μιας βλάβης στη λειτουργία του.

Ο νέος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός θα αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού και θα εξαλείψει τον κίνδυνο διαρροής λυμάτων στη θάλασσα προστατεύοντας το θαλάσσιο μέτωπο της Καβάλας από μια ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική ζημιά.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τον Δήμο Καβάλας και ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του έργου από τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κωστή Σιμιτσή, του Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Καραγιώργη και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Αλέξη Πολίτη.