Παρέμβαση ΟΕΒΕ Καβάλας στον ΟΑΕΔ για την επιδότηση κόστους μισθοδοσίας 4 και 12%

Μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας ζήτησαν από την Περιφερειακή Διευθύντρια του Οργανισμού την επιτάχυνση των διαδικασιών για τον άμεσο συμψηφισμό των οφειλών των επαγγελματιών με την επιδότηση

Οπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας Θόδωρος Χατζηχρήστος μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αρσονιάδη και Γιάννη Παναγιωτίδη συναντήθηκαν με την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ευσταθία Πέππα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, μετά και τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης για τον συμψηφισμό οφειλών με την επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας, να συζητηθεί η εφαρμογή των διαδικασιών που προβλέπει η εν λόγω απόφαση καθώς καθιστά την υπηρεσία του ΟΑΕΔ υπεύθυνη για την εφαρμογή της.

Κατατέθηκε υπόμνημα, ζητώντας την άμεση επιτάχυνση της επεξεργασίας των στοιχείων των ωφελούμενων επιχειρήσεων μέσω της δημιουργίας νέου καταρτισμένου τμήματος γι’ αυτό τον σκοπό.

Η κ. Πέππα, έχοντας απόλυτη γνώση του θέματος και αναγνωρίζοντας την ανάγκη άμεσης επίλυσής του, επικοινώνησε με την Κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ ζητώντας οδηγίες για την εφαρμογή της απόφασης και δεσμεύτηκε για την άμεση ενημέρωση της Ομοσπονδίας.