ΤΕΕ-ΑΜ: Ποια θέματα «έβαλαν» οι μηχανικοί στη Μαρία Αντωνίου

Σύσκεψη στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Καβάλα με την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Ηεπικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου στο πλαίσιο διήμερων επαφών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας στην Καβάλα, όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Απόστολος Παυλίδης, ο Αντιπρόεδρος Σωτήρης Λαζαρίδης και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρης Κυριαζίδης και Γιώργος Νάστος.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, έγινε αναλυτική ενημέρωση της κυρίας Αντωνίου για τις τεχνικές λεπτομέρειες σε ζητήματα της περιοχής και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα παρακολούθησης της πορείας και επίσπευσης των διαδικασιών προόδου και ολοκλήρωσης.

Ειδικότερα, διατυπώθηκαν οι προτάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου και έγινε συζήτηση για τα ακόλουθα σημαντικά ζητήματα:

  1. Σιδηροδρομική σύνδεση Εμπορικού Λιμένα Καβάλας με Τοξότες Ξάνθης
  2. Σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Αμφίπολης – Ν. Καρβάλης
  3. Διευρωπαϊκός οδικός άξονας Ε61 Καβάλα-Δράμα-Σέρρες-Προμαχώνας
  4. Οδικός άξονας Δράμα-Αμφίπολη
  5. “Πεσμένη” γέφυρα Αμερ. Ερυθρού Σταυρού
  6. Αντιπλημμυρική προστασία περιοχής Τεναγών Φιλίππων
  7. Στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων ενόψει της προθεσμίας της 1ης Νοεμβρίου 2020, για τη σύσταση Υπηρεσίας Δόμησης σε όλους τους δήμους

Η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κατέγραψε τις θέσεις και τις προτάσεις που συζητήθηκαν και πρόκειται να δρομολογήσει σχετικές συναντήσεις με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.