Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας: Οικονομική «ένεση» από την Περιφέρεια για την ενεργειακή του αναβάθμιση

Με απόφαση Μέτιου το κτίριο εντάσσεται στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων και δημοτικών κτιρίων της Περιφέρειας-Ικανοποίηση από Αντωνιάδη και Σιμιτσή

Με ένα ποσό κοντά στα 2 εκ. ευρώ και με απόφαση του Περιφερειάρχη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, το Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας εντάσσεται σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, κάτι το οποίο συνεπάγεται ότι θα είναι λιγότερο ενεργοβόρο και κατ’ επέκταση λιγότερο κοστοβόρο για τους ίδιους τους δημότες της Καβάλας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κωστή Σιμιτσή να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εν λόγω εξέλιξη μέσω αναρτήσεών τους στο Facebook.

Η ανάρτηση του Κώστα Αντωνιάδη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου χρηματοδοτείται η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου της Καβάλας. Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στο 1.862.768 ευρώ. Ένα έργο που εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με Νομάρχη τον Θεόδωρο Καλλιοντζή, μέλος της οποίας υπήρξα και εγώ, ενώ με τη σημερινή απόφαση δίνουμε τη δυνατότητα στον Δήμο Καβάλας να προβεί στην ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου προς όφελος των δημοτών, αλλά και των ναυταθλητικών σωματείων.

Η ανάρτηση του Κωστή Σιμιτσή

Επιτέλους! Το Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας εντάσσεται σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων και δημοτικών κτιρίων. Το ποσό της χρηματοδότησης είναι σχεδόν 2.000.000 ευρώ και αφορά κυρίως τον μηχανισμό αβαθούς γεωθερμίας και άλλες παρεμβάσεις στο κτίριο. Αν σήμερα ο Δήμος Καβάλας ξοδεύει για το Κολυμβητήριο κάθε χρόνο 750.000 ευρώ για πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα, μετά την ολοκλήρωση του έργου το κόστος μπορεί να κατέβει πολύ πιο κάτω από τις 100.000 ευρώ! Για εμένα η χαρά μου είναι διπλή.

Ξεκινήσαμε το 2013 μαζί με τον τωρινό δήμαρχο, τον Θ. Μουριάδη. Ετοιμάσαμε με τους συνεργάτες μας μια πρόταση που υποβλήθηκε τότε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Μετά τις εκλογές του 2014 η πρόταση χαντακώθηκε και, όπως πολλά άλλα έτοιμα σχέδιά μας, αφέθηκε στην τύχη της. Κρίμα! Κρίμα στον χρόνο που χάθηκε και στα χρήματα που ξοδεύτηκαν. Αλλά και μπράβο στη νέα διοίκηση του Δήμου, που το πάλεψε, βελτίωσε την πρόταση και μέσα σ’ έναν χρόνο είχε αυτήν τη μεγάλη επιτυχία.

Μπράβο και στους άλλους φορείς της Περιφέρειας, που ήταν έτοιμοι για τα δικά τους έργα. Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου αφορά την ένταξη 30 έργων στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, ύψους 30.000.000 ευρώ. Αυτά ήρθαν να προστεθούν στα 16.000.000 ευρώ προηγούμενης φάσης. Τι πετυχαίνουμε γενικά; Ότι η περιφέρεια μπαίνει αργά, αλλά με πεποίθηση στην εποχή της μη ρυπαίνουσας ενέργειας, είτε ενεργητικά με την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας είτε παθητικά με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.