Lockdown, νέες διευκρινίσεις: Αλλαγή ώρας για τα σούπερ μάρκετ, τι θα ισχύσει τελικά με το delivery

Υπό εξέταση τίθεται και το ζήτημα των περιπτέρων-Ντόμινο νέων παρεμβάσεων στην αγορά μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00-Η σύσκεψη των αρμόδιων φορέων του υπουργείου Ανάπτυξης θα καθορίσει τις λεπτομέρειες

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 η οποία επιβάλλεται σε όλη τη χώρα [διαβάστε εδώ] θα προκαλέσει ντόμινο νέων παρεμβάσεων στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προβλέπεται η επίσπευση του ωραρίου λειτουργίας των τμημάτων της αγοράς τα οποία εξακολουθούν και λειτουργούν.

Στο πλαίσιο αυτό τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν πλέον στις 20:30, ένα μέτρο εξάλλου το οποίο τηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για την εστίαση στο κομμάτι του take away. Από την άλλη το delivery εξετάζεται σοβαρά να διατηρηθεί ως τα μεσάνυχτα, όπως ισχύει και τώρα. Υπό εξέταση τίθεται και το ζήτημα των περιπτέρων.

Σε κάθε περίπτωση κατά τη διάρκεια σύσκεψης των αρμόδιων φορέων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την προσαρμογή της αγοράς στα νέα δεδομένα.