Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Δικαίωση της Διοίκησης για τον ορισμό των μελών του ΔΣ της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ

Η αρμόδια Επιτροπή της Αποκεντρωμένης απέρριψε ομόφωνα τις προσφυγές Τοψίδη-Κατσιμίγα - Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση: «Οριστικό τέλος σε ένα ανώφελο και απαράδεκτο “παιχνίδι” και στα εμπόδια που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν»

ΗΕπιτροπή του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης συνεδρίασε για να εξετάσει τη νομιμότητα της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ και τις προσφυγές κατά της σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου μελών των παρατάξεων Τοψίδη και Κατσιμίγα [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Η Επιτροπή απέρριψε ομόφωνα τις προσφυγές, επικυρώνοντας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η παράταξη του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, εξέδωσε ανακοίνωση επί της απόφασης της Αποκεντρωμένης, κάνοντας λόγο για δικαίωση της Περιφερειακής Αρχής.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης, η παράταξη Μέτιου «αδειάζει» τους συμβούλους της Αντιπολίτευσης που προσέφυγαν στην Επιτροπή του άρθρου 7, με σκοπό, όπως αναφέρεται, «να χειραγωγηθεί το έργο της εταιρίας και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εφαρμογή του προγράμματος της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης.

«Ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, που συνεδρίασε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου για να εξετάσει τη νομιμότητα της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, με την οποία συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.

Κατά της απόφασης αυτής είχαν προσφύγει οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Τοψίδης, Μαρκόπουλος, Βουλγαρίδης, Εξακουστός και Μωυσιάδης, καθώς και ο κ. Χατζηπέμου με ξεχωριστή προσφυγή-καταγγελία.

Ήταν το τελευταίο επεισόδιο της απέλπιδας προσπάθειας που κατέβαλε ο κ. Τοψίδης με τους συνοιδοπόρους του εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου για να ελέγξει την ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.

Στόχος ήταν να χειραγωγηθεί το έργο της εταιρίας και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εφαρμογή του προγράμματος της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Στη σχετική ακροαματική διαδικασία παρέστησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Εξακουστός και Χρήστος Χατζηπέμου.

Όπως αναμενόταν, η Επιτροπή απέρριψε ομόφωνα τις προσφυγές και τους ισχυρισμούς τους. Άλλωστε, οι συγκεκριμένες προσφυγές ήταν εξόφθαλμα αβάσιμες.

Έτσι δικαιώθηκε για άλλη μια φορά η Περιφερειακή Αρχή και η απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Για τον κ. Τοψίδη λίγα μπορεί να πει κανείς. Η πολιτική πραγματικότητα τον έχει ξεπεράσει προ πολλού. Η αμετάκλητη περιθωριοποίησή του είναι το αποτέλεσμα των επιλογών του. Δεν απασχολεί πλέον κανέναν, ούτε ο ίδιος ούτε, πολύ περισσότερο, οι φανφαρικού τύπου ανακοινώσεις του.

Εύφημος μνεία αξίζει όμως στον κ. Χατζηπέμου, τον πιο πιστό υποστηρικτή των λανθασμένων επιλογών του κ. Τοψίδη. Ο κ. Χατζηπέμου, μαζί με την παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ακολουθούν τον πολιτικό τους φίλο στον κατήφορο με αξιοσημείωτη συνέπεια.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης μπαίνει οριστικό τέλος στη διαδικασία των προσφυγών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σε αυτό το ανώφελο και απαράδεκτο “παιχνίδι” που για μία ακόμη φορά προσπάθησαν αποτυχημένα να στήσουν οι προαναφερθέντες και στα εμπόδια που αποπειράθηκαν να δημιουργήσουν.

Η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ επανέρχεται στην κανονικότητα και ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να είναι βέβαιος για τη στήριξή του από την Περιφέρεια.

Καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.

Συνεχίζουμε το έργο μας».