Οι μικροπωλητές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κλείνουν την Εγνατία Οδό: «Θα πεθάνουμε από την πείνα και όχι από τον κορονοϊό»

Οργή των μικροπωλητών για την παράταση του lockdown-Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι σωματείων από την Καβάλα-«Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό. Η αποζημίωση είναι το δίκαιο» το σύνθημα των επαγγελματιών

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μικροπωλητές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά και την ανακοίνωση της επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19 τα οποία, όπως λένε, επιτείνουν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Σύμφωνα με το XanthiNea, οι μικροπωλητές, οι οποίοι παραμένουν «κλειστοί», δηλώνουν πρόθυμοι να κλείσουν την Εγνατία Οδό τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2020, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την οργή τους για την παράταση του lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι οι μικροπωλητές στο παζάρι της Ξάνθης πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες συμβολική κινητοποίηση και στην Πλατεία Εμπορίου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τα μέτρα, τονίζοντας πως στο τέλος «θα πεθάνουν από την πείνα και όχι από τον κορονοϊό».

Σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Ηλίας Συμεών, εκπρόσωπος των μικροπωλητών της περιοχής αναφέρει τα εξής: «Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, έχουμε αποφασίσει τα εξής: Τα σωματεία επαγγελματιών βιοτεχνών, βιομηχανικών ειδών, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου κλείνουμε την Εγνατία Οδό στις 11 Ιανουαρίου 2021. Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σωματεία ανά την επικράτεια. Συγχαρητήρια στους άριστους-άχρηστους, συμβούλους του πρωθυπουργού. Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό. Η αποζημίωση είναι το δίκαιο».

*Πηγή: voria.gr