«Ανοιγοκλείνει» η αγορά: Επανέρχεται το click away

Πότε ανοίγει το λιανεμπόριο-Ποια καταστήματα είχαν ικανοποιητικό τζίρο τις γιορτές σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, εφόσον όλα πάνε καλά, θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα που λειτούργησαν και μέσα στις γιορτές και θα επανέλθει το click away, για το οποίο «επιβραβεύτηκε η επιλογή της κυβέρνησης, καθώς βοηθήθηκαν πολλοί κλάδοι να επιβιώσουν» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης στο ΘΕΜΑ 104.6, τα βιβλιοπωλεία έγραψαν ρεκόρ τζίρου, τα παιχνίδια σχεδόν κάλυψαν τη ζημιά του έτους, οι μεγάλες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού κατέγραψαν 35-40% του όγκου τους, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις της γειτονιάς πραγματοποίησαν ικανοποιητικό τζίρο. Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, είναι τρεις οι λόγοι που επιλέχθηκε το click away:

  • να αποσυμφορηθεί ο τομέας των ταχυμεταφορών
  • να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτικές ανάγκες
  • να διασωθούν εποχικοί κλάδοι

Ο κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ώρα να πάμε στο click in shop, το οποίο όμως θα είναι το αμέσως επόμενο μέτρο. «Δεν είμαστε σε αυτήν τη φάση, είμαστε όμως έτοιμοι όταν δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς να είναι το επόμενο βήμα, που θα έχει πάλι κανόνες, όπως η αναλογία του κόσμου ανά τετραγωνικό μέτρο και η εποπτεία της μετακίνησης».