Μέτρα για κορονοϊό: Επιλέχτηκε η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης αντί του «χρονόμετρου» στα ψώνια

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS στο 13033-Αύξηση της κίνησης, ειδικά το Σαββατοκύριακο

Η ενίσχυση της αστυνόμευσης στις περιοχές όπου παρατηρείται κοσμοσυρροή μετά τη λειτουργία της αγοράς προκρίνεται ως η πλέον ρεαλιστική λύση για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού.

Ήδη, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS στο 13033, αφού αφενός το σύστημα δεν έχει αυτήν τη δυνατότητα, αφετέρου, τα μηνύματα είναι ισοδύναμα με τις τυποποιημένες δηλώσεις μετακίνησης που συμπληρώνει ο πολίτης. Συνεπώς, ακόμη και αν υπήρχε η δυνατότητα να ελεγχθούν τα μηνύματα ως προς το πλήθος τους και πάλι στην πράξη αυτό θα ακυρωνόταν, αφού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν έγγραφα.

Αύξηση της κυκλοφορίας των πολιτών

Η αύξηση στην κυκλοφορία τις καθημερινές ανέρχεται περίπου στο 13%, ενώ το Σαββατοκύριακο που πέρασε άγγιξε το 20%, με δεδομένο ότι η αγορά ήταν σε λειτουργία και το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ ο καιρός ήταν καλός σε σχέση με τις αντίστοιχες μέρες της περασμένης εβδομάδας. Η μεγαλύτερη, δε, κίνηση εντοπίστηκε στα μεγάλα αστικά κέντρα και δη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.