Με πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού οι Σέρβοι τουρίστες στην Ελλάδα

Μνημόνιο συνεργασίας το οποίο θα καθορίζει τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών το καλοκαίρι του 2021-Το ίδιο καθεστώς θα ισχύει και για τους Έλληνες που θα επισκέπτονται τη Σερβία-Τι θα ισχύει για όσους δε φέρουν το πιστοποιητικό

Την καθιέρωση πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού Covid-19 για τις αφίξεις τουριστών από τη Σερβία στην Ελλάδα συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης με τη Σέρβα ομόλογό του, Τατιάνα Μάτιτς.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας το οποίο θα καθορίζει τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σε ανακοίνωσή του το σερβικό υπουργείο Τουρισμού αναφέρει ότι η συμφωνία αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα εκδίδουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στη Σερβία.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι από την 1η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου όλοι οι υπήκοοι της Σερβίας θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα εφόσον φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όποιοι δεν έχουν το σχετικό πιστοποιητικό θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μόνο με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ ή τεστ αντιγόνων. Το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για τους Έλληνες που επισκέπτονται τη Σερβία.

«Το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων για τους πολίτες μας κατά τη θερινή περίοδο θα είναι μια συμβολική εικόνα της πλήρους ομαλοποίησης της ζωής μας και αποτελεί επιβεβαίωση της βαθιάς και αληθινής φιλίας και των εξαιρετικών διμερών σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας» δήλωσε η Τατιάνα Μάτιτς μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης με τον Χάρη Θεοχάρη.