Ελληνική Κυβέρνηση: Δεν τίθεται θέμα πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για τους τουρίστες από τη Σερβία

Η Σέρβα υπουργός Τουρισμού ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες και την παροχή τεχνογνωσίας από τον Έλληνα ομόλογό της για την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Περισσότερο αναγνωριστική, χωρίς να καταλήξει σε οποιαδήποτε συμφωνία, πολλώ δε μάλλον σε υπογραφή μνημονίου εμβολιασμού κατά του κορονοϊού Covid-19 για τις αφίξεις τουριστών από τη Σερβία στην Ελλάδα -όπως έγραψαν Σερβικά ΜΜΕ- (διαβάστε εδώ) ήταν η τηλεδιάσκεψη την είχε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης με την υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, Τατιάνα Μάτιτς.

Η Σέρβα Υπουργός ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες και την παροχή τεχνογνωσίας από τον κ. Θεοχάρη για την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επιπλέον, ο κ. Θεοχάρης ενημερώθηκε από την ομόλογό του για το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον Σέρβων να επισκεφτούν τη χώρα μας τη φετινή περίοδο για τις διακοπές τους.

Η κ. Μάτιτς ευχαρίστησε τον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού για τη διευκόλυνση που παρείχε προκειμένου να πραγματοποιηθούν συναντήσεις ταξιδιωτικών πρακτόρων από τη Σερβία με Έλληνες συναδέλφους τους, εξέφρασε την επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών και το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ προσκάλεσε τον κ. Θεοχάρη σε επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι.

Τέλος, στη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα οι Υπουργοί Τουρισμού Ελλάδας και Σερβίας αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και συμφώνησαν να επαναλάβουν τη συνεργασία σύντομα.

Ως εκ τούτου, δεν ισχύουν τα όσα ανέφεραν νωρίτερα Σερβικά Μέσα Ενημέρωσης ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που θα καθορίζει τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών το ερχόμενο καλοκαίρι, με πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα εκδίδουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στη Σερβία, ενώ όποιοι δεν έχουν το σχετικό πιστοποιητικό θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μόνο με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ ή τεστ αντιγόνων, με αντίστοιχο καθεστώς να ισχύει και για τους Έλληνες που επισκέπτονται τη Σερβία.