Βασίλης Λεμονίδης: Αγωνιούμε, πειθαρχούμε, αφήστε μας να δουλέψουμε!

Ψυχραιμία με... όρια από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας απέναντι στα σενάρια για περιορισμούς (και πάλι) στη λειτουργία της αγοράς ελέω της διασποράς του κορονοϊού

Με μια ανάρτηση στα όρια μεταξύ υπομονής και απόγνωσης, προβληματισμού και οργής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, μπροστά στη σύνθεση «συνεπείς και πειθαρχημένοι στα μέτρα μικροεπαγγελματίες, ανεξέλεγκτη λειτουργία (κάποιων) μεγάλων καταστημάτων τροφίμων, συνωστισμός σε μεγάλους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, άσκοπη κυκλοφορία πολιτών και σενάρια για νέα περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία της αγοράς», αντιτείνει τη «φωνή» των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων: «Αγωνιούμε, πειθαρχούμε, αφήστε μας να δουλέψουμε».

Η ανάρτηση του Βασίλης Λεμονίδη

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε δέκτες μίας έντονης φημολογίας περί νέου περιορισμού της λειτουργίας των καταστημάτων. Εμείς λοιπόν οι μικρές επιχειρήσεις τοποθετούμαστε με σοβαρότητα, όπως άλλωστε αρμόζει στη μακρόχρονη πορεία μας. Προσπαθούμε σε αυτές τις δύο εβδομάδες να επουλώσουμε τις πληγές των δύο lockdown και μιας πολύ δύσκολης ενδιάμεσης περιόδου. Παρακολουθούμε παράλληλα την ανεξέλεγκτη ή άσκοπη κυκλοφορία στους δρόμους, όπως επίσης βλέπουμε να συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων.

Λοιπόν, πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι το εμπόριο είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, είναι ο κλάδος που αποτελείται από χιλιάδες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, ο οποίος συντηρεί εκατομμύρια οικογένειες και έχει επιδείξει απόλυτη υπευθυνότητα και πειθαρχία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, πειθαρχώντας σε όλα τα υγειονομικά μέτρα. Όλοι οι υπεύθυνοι που παίρνουν τις αποφάσεις έχουν πει δημόσια, άλλωστε, ότι το λιανεμπόριο είναι ο ασφαλέστερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση οι εμπορικές αγορές των μικρών αστικών κέντρων δεν είναι το ίδιο με λίγους μεγάλους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας και λιγοστών άλλων πόλεων. Εικόνες που κάποιοι δείχνουν στα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ταυτίζονται επουδενί με την τάξη και την εναρμόνιση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούνται στις μικρές αγορές, όπως εν προκειμένου στην πόλη μας στην ΚΑΒΑΛΑ.

ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ… ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ… ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ!!!