Εστίαση: Πότε παραδίδουν τα κλειδιά των μαγαζιών τους στο Μέγαρο Μαξίμου οι επιχειρηματίες της Καβάλας

Το Σωματείο Καφεζυθοπωλώ Καβάλας καλεί τα μέλη τους σε κυριολεκτική παράδοση των κλειδιών στην Κυβέρνηση και να δηλώσουν «πρώην επαγγελματίες εστίασης»

Στο Μέγαρο Μαξίμου, στα «κεντρικά» της Κυβέρνησης, και όχι στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη πρόκειται να παραδώσουν τελικά τα κλειδιά των μαγαζιών τους οι επιχειρηματίες της εστίασης, ενώ την παράδοση θα αναλάβουν να κάνουν… 99 εκπρόσωποί τους από σωματεία όλης της Ελλάδας.

Στην Καβάλα, η συλλογή των κλειδιών, που θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από την παράλληλη υπογραφή των επιχειρηματιών που θα υπογράφουν ως «πρώην επαγγελματίες εστίασης», θα γίνει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, μπροστά από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας.

Η σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Νομού Καβάλας αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Συνάδελφοι,
Με πλήρη συναίσθηση ευθύνης προσπαθούμε επί σειρά ετών να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου μας. Με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις προτείνουμε λύσεις έχοντας ως γνώμονα την ισχυροποίηση των επιχειρήσεων Εστίασης, με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας μας και την συμμετοχή μας στην προκοπή της πατρίδας.Ο κλάδος μας βρίσκεται στη κρισιμότερη θέση της ιστορίας του. Η στήριξη αδύναμη να μας βγάλει από τον κυκεώνα των απαιτήσεων. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις μας στέρεψαν. Η απόγνωση, η οργή και η αγανάκτηση έχουν κυριεύσει όλους τους συναδέλφους. Καιρός να αντιδράσουμε.

Συνεκτιμώντας τις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία και η γενικότερη κατάσταση επιλέξαμε ένα πρωτότυπο, εφικτό και όπως φιλοδοξούμε πετυχημένο και αποτελεσματικό τρόπο. Η επιτυχία εξαρτάται από όλους εμάς.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 μαζεύουμε τα κλειδιά των επιχειρήσεων μας στο ισόγειο της ΟΕΒΕ Καβάλας Ερμού 13 (εξωτερικός χώρος) από τις 09:00-15:00 όπου οι συνάδελφοι θα υπογράφουν τη σχετική δήλωση “πρώην επαγγελματίας εστίασης”. Την επόμενη μέρα της συλλογής των παραπάνω το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα σταλεί στην ΠΟΕΣΕ στην Αθήνα και αντιπροσωπεία 99 συναδέλφων από τα Σωματεία όλα της χώρας κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο μέγαρο Μαξίμου.