Καβάλα: Ένα δρομολόγιο προς τα νησιά του Αιγαίου «πάει» προς Θεσσαλονίκη

Η σύμβαση χωρίζεται σε δύο περιόδους-Πότε αναμένεται να ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το βορειοανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες και κατά πόσο επηρεάζονται από αυτήν την εξέλιξη τα δρομολόγια από την Καβάλα

Μετά από 3 χρόνια η Θεσσαλονίκη αποκτά και πάλι ακτοπλοϊκή σύνδεση με το βορειοανατολικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες με επιδοτούμενα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν καλώς εχόντων των πραγμάτων από 1 Μαρτίου 2021.

Η Θεσσαλονίκη και στο παρελθόν είχε ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Αιγαίου, αρχικά με το Flyingcat 4 για Σποράδες και το Superspeed της Golden Star Ferries για την ίδια γραμμή, με το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ για το βορειοανατολικό Αιγαίο και τελευταία με το AQUA BLUE για το Ηράκλειο Κρήτης με ενδιάμεσα λιμάνια αυτά των Σποράδων και των Κυκλάδων.

Τον περασμένο χειμώνα η σύνδεση του βορειοανατολικού Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη έγινε αποδεκτή από το ΣΑΣ, όμως η πανδημία έβαλε στον «πάγο» κάθε είδους σχέδιο. Ωστόσο φαίνεται όπως όλα δείχνουν πως η γραμμή θα ξεκινήσει και πάλι και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας.

Οι ιθύνοντες ελπίζουν ότι από τον Μάρτιο θα υπάρξει μια ύφεση στην υγειονομική κατάσταση της χώρας και σιγά σιγά θα ξεκινήσει και η επιβατική κίνηση και η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει και πάλι ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων και τον Πειραιά, αν δεν κολλήσει το θέμα σε κάποιον γραφειοκρατικό «ύφαλο».

Η σύμβαση χωρίζεται σε δύο περιόδους και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης θα γίνει τις εξής περιόδους:

  • Περίοδος 01/03/21-06/06/21 και 06/09/21-31/10/21
  • Περίοδος 01/01/21-06/06/22 και 06/09/22-31/10/22

Ουσιαστικά η γραμμή θα υφίσταται όλον τον χρόνο εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους τα δρομολόγια θα μοιράζονται στην Καβάλα, ενώ τα δρομολόγια από την Καβάλα θα συνεχίσουν να υπάρχουν κανονικά, απλώς το δρομολόγιο από Πειραιά για Καβάλα θα γίνεται μόνον κάθε Τετάρτη.

*Πηγή: kavalaportnews.gr-Τάσος Αργυρός