Εστίαση: Η εκτίμηση του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη για το άνοιγμα των καταστημάτων

Αργεί η... ώρα της εστίασης-Θα προηγηθεί η νότια Ελλάδα σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ

Για το lockdown και τη συζήτηση η οποία έχει ανοίξει σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασής του και μετά την 28η Φεβρουαρίου μίλησε το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2021 στο MEGA ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, οι διασωληνωμένοι έχουν αυξηθεί, αλλά πρόκειται για φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, ενώ παράλληλα φαίνεται μείωση στα κρούσματα. Το ιικό φορτίο είναι σταθερό και από αύριο θα φαίνονται τα αποτελέσματα του lockdown, υποστήριξε ο καθηγητής, ενώ μίλησε και σταδιακή αποκλιμάκωση.

Όσον αφορά στο lockdown, τώρα, εκτίμησε ότι θα πάρει παράταση μιας εβδομάδας, ενώ για την κακοκαιρία δήλωσε πως ευνοεί την αύξηση των κρουσμάτων και τη μεταδοτικότητα του ιού.

Αναφέρθηκε, δε και στην εστίαση λέγοντας ότι πρέπει να λειτουργήσει από τον Απρίλιο στη νότια Ελλάδα και από το Μάιο στο βόρειο τμήμα της χώρας.