Και πάλι χωρίς δρομολόγια η γραμμή Καβάλα-Πρίνος

Από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαρτίου η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή βρίσκεται και πάλι στον «αέρα»-Η τελική απόφαση θα ληφθεί από το ΣΑΣ

Προσωρινή φαίνεται πως ήταν η επαναδρομολογήση των ferry boats στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος, αφού από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου 2021 δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από καμία ναυτιλιακή εταιρεία, καθώς με τη λήξη της επιδότησης η οποία ίσχυε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2021, έληξαν και τα δρομολόγια.

Να θυμίσουμε ότι η γραμμή έπειτα από 3 μήνες κλειστή, επαναλειτούργησε ξανά στις 8 Φεβρουαρίου 2021 ύστερα από σχετική εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Παναγιώτοπουλου στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, όμως η σύμβαση ήταν διάρκειας ενός μηνός και έτσι δεν φαίνεται να ανανεώνεται μέχρι και τα μέσα του Μάρτη.

Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης, Νίκος Τσιλογεώργης επισήμαινε σε σχετική του δήλωση ακόμη μια φορά την αγωνία του για την «ασταθή» γραμμή του Πρίνου που επανειλημμένως έχει βρεθεί στον «αέρα», ενώ μετά από ομόφωνη απόφαση της Ένωσης, ζήτησε να υπάρχουν 3 δρομολόγια για τη γραμμή του Πρίνου κατά τη χειμερινή περίοδο και 6 δρομολόγια κατά την καλοκαιρινή.

Το ερώτημα τώρα είναι το αν όλα αυτά θα ληφθούν υπόψιν από τους αρμόδιους και αλλάξει κάτι. Πάντως σε κάθε περίπτωση αυτός που θα αποφασίζει θα είναι το ΣΑΣ.

*Πηγή: kavalaportnews