Επαγγελματοβιοτέχνες Καβάλας: Ατυχείς οι δηλώσεις Δέμπα. Να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας με αφορμή το Πρόγραμμα «Μη επιστρεπτέας» της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Ηόποια διαμάχη μεταξύ των Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν αφορά στους επαγγελματίες οι οποίοι το μόνο που ζητούσαν και ζητούνε είναι η ορθή και σύντομη εκτέλεση του Προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση των επαγγελματοβιοτεχνών της Καβάλας.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας εκφράζει «δυσαρέσκεια» για πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα τις οποίες και χαρακτηρίζει «ατυχείς».

«Ευχόμαστε να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας», καταλήγει η Διοίκηση της ΟΕΒΕΚ. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής της.

«Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τις πρόσφατες δημόσιες ατυχείς δηλώσεις του κ. Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, οι οποίες δεν απέδωσαν την αλήθεια για τις δικές μας προθέσεις και προσπάθειες.

Με την από 17-3-2021 επιστολή μας πρόθεση μας ήταν να γνωστοποιήσουμε την ανησυχίας μας για την μεγάλη καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος «μη επιστρεπτέας ενίσχυσης» της Περιφέρειας ΑΜΘ και όχι να πάρουμε θέση στην δημόσια διαμάχη μεταξύ Επιμελητηρίων και Περιφέρειας.

Ο ρόλος της Ομοσπονδίας δεν είναι να παίρνει θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς σε τέτοιες διαμάχες, αλλά να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση και να εκφράζει τα αιτήματα των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων ως το μόνο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στον νομό Καβάλας.

Ευχόμαστε να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας για την άμεση έκβαση του προγράμματος».