«Αυτοψία» Αντωνιάδη σε καλλιέργειες αμυγδάλων, ροδάκινων και βερίκοκων που επλήγησαν από το ψύχος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας συναντήθηκε με παραγωγούς του Δήμου Παγγαίου και ενημέρωσε τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν ζητώντας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκτίμησης

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, επισκέφθηκε τις περιοχές Οφρυνίου, Γαληψού, Ποδοχωρίου και Πλατανοτόπου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας συναντήθηκε με παραγωγούς αμυγδάλων, ροδάκινων και βερίκοκων, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν σημαντικές ζημίες λόγω ακραίου ψύχους.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: «Ακόμη μια χρονιά, δυστυχώς, ο αγροτικός κόσμος της περιοχής του Δήμου Παγγαίου επλήγη από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Πράγματι, λόγω ψύχους, που σημειώθηκε την 24η Μαρτίου υπέστησαν ζημίες τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα και τα ροδάκινα της περιοχής.

Ήδη ξεκίνησαν οι δηλώσεις των αγροτών για τον παγετό, ενώ ενημέρωσα και τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες παραγωγοί».