Μακάριος Λαζαρίδης: Nα παραμείνει ανοιχτός και ασφαλής ο Πρίνος με όσες περισσότερες θέσεις εργασίας

Δήλωση του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων «Το Βαρέλι»

Οβουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου 2021 με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια της Καβάλας. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα μια ουσιαστική, εποικοδομητική και σε βάθος ενημέρωση από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Πετρέλαια. Η συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για το μέλλον των εργαζόμενων και φυσικά της εταιρείας.

Η πρόσφατη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμπορικού δανείου ύψους 90.500.000 ευρώ που θα συνάψει η Energean, καθώς και δανείου μειωμένης εξασφάλισης ύψους 9.500.000 ευρώ από το ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid – 19, κινείται στην σωστή κατεύθυνση και τυγχάνει της στήριξης της Κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό δημόσιο θα διορίσει εκπρόσωπό του στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ο οποίος θα παρακολουθεί την αξιοποίηση της χρηματοδότησης.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί ότι με τη χρηματοδότηση μέσω του δανείου, θα ολοκληρώσει την κατασκευή της εξέδρας Λάμδα για την πλήρη ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον, θα κατασκευάσει και θα εγκαταστήσει νέα εξέδρα στο κοίτασμα του Πρίνου, ενώ θα πραγματοποιήσει σειρά τεχνικών παρεμβάσεων, επιδιώκοντας αύξηση της παραγωγής με παράλληλη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Πρίνου (σχέδιο διακράτησης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα).

Οι εργαζόμενοι αναγνώρισαν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των πετρελαίων.

Όπως εξήγησα, στο πλαίσιο αυτό των προσπαθειών, το σημαντικό είναι να παραμείνει ανοικτός ο Πρίνος, χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων, με όσες περισσότερες θέσεις εργασίας είναι εφικτό, προς όφελος της τοπικής, αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσω να εργάζομαι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τα στελέχη της εταιρείας».