Πετρέλαια Καβάλας: Συνέχεια στις επαφές του Σωματείου Εργαζομένων με αιρετούς και φορείς της περιοχής

Εκπρόσωποι του Σωματείου σε Περιφερειακή Ενότητα και Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας - Σύσκεψη φορέων πρόκειται να συγκαλέσει ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης

Συνεχίστηκαν τη Δεύτερα 12 Απριλίου 2021 οι συναντήσεις με τοπικούς βουλευτές και φορείς της Καβάλας από τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στην Καβάλα Oil «Το Βαρέλι» στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον της βιωσιμότητας του Πρίνου.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Σωματείου συναντήθηκαν με τον βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριο Λαζαρίδη, τον Aντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη και εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Μετά τις συναντήσεις, το Σωματείο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά από λεπτομερή και αναλυτική ενημέρωση έγινε αντιληπτό και συμφωνήθηκε από όλους ότι ο σεβασμός των εργαζομένων, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας της Καβάλας είναι οδηγός για τη συνέχιση και το μέλλον του Πρίνου. Σε αυτό το πνεύμα ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε “ότι θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με φορείς της πόλης ώστε να συμβάλλουν όλοι προς την ΕΥΡΥΘΜΗ και ΑΣΦΑΛΗ συνέχιση της εξορυκτικής δραστηριότητας ώστε να διατηρηθούν και τα οφέλη της κοινωνίας της Καβάλας”.

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου στο άκουσμα λεπτομερειών του προγράμματος αναδιάρθρωσης-εργολαβοποίησης που προωθεί η εταιρία, δήλωσαν “την έντονη ανησυχία τους για το πλήγμα που θα δεχθεί η αγορά από έναν τέτοιου είδους σχεδιασμό”. Επίσης δηλώνουν “παρών” σε κάθε κοινή προσπάθεια φορέων για εξεύρεση λύσης που προωθεί την υγιή επιχειρηματικότητα και την διατήρηση αξιοπρεπών θέσεων εργασίας».