Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών ΑΜ-Θ: Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με την έξτρα δαπάνη των self tests

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας με την οποία του ζητούν να ανακαλέσει η απόφαση για την υποχρέωση των εργοδοτών στη χορήγηση των test στους εργαζόμενους τους

Επιστολή προς Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη απέστειλαν οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με την οποία του ζητούν να ανακληθεί η απόφαση για την υποχρέωση των εργοδοτών στη χορήγηση self-test στους εργαζόμενους τους.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι είναι ανέφικτο την δεδομένη χρονική στιγμή οι επαγγελματίες να επωμιστούν και αυτό το «εξτρά» έξοδο, καθώς υπάρχουν πολλές επιχειρήσει που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επιβαρυνθούν και μ’ αυτή την έξτρα δαπάνη.

Ακολουθεί η επιστολή των Ομοσπονδιών στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

«Σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την εν λόγω απόφαση σας και να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις από ένα ακόμα έξοδο»

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου σας από τη Δευτέρα 10/5/21 οι εργοδότες υποχρεούνται να παρέχουν με δική τους επιβάρυνση ένα εκ των δύο self-test στους εργαζομένους τους. Θα συμφωνήσουμε ως προς το σκέλος διασφάλισης της δημόσιας υγείας με κάθε μέσο καθώς ένα πιθανό «πισωγύρισμα» θα είναι καταστροφικό για την οικονομία μας αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Θεωρούμε όμως ότι είναι ανέφικτο την δεδομένη χρονική στιγμή οι επαγγελματίες να επωμιστούν και αυτό το «εξτρά» έξοδο. Η οικονομική συνθήκη πολλών επιχειρήσεων δεν τους επιτρέπει να επιβαρυνθούν με καμία παραπάνω δαπάνη την δεδομένη χρονική στιγμή.

Φρονούμε πως η προσπάθεια επαναφοράς του συνόλου της αγοράς στην κανονικότητα θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο. Σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την εν λόγω απόφαση σας και να απαλλάξετε τις επιχειρήσεις από ένα ακόμα έξοδο σε μια τρομερά δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου».