Με φυσική παρουσία η φετινή ΔΕΘ. «Μήνυμα» και για την Kavala Expo 2021;

Ήδη όλο το δυναμικό της ΔΕΘ-HELEXPO βρίσκεται στις θέσεις του, καθώς ξεκινά η ουσιαστική φάση της προετοιμασίας-Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως αποστάσεις, ελεγχόμενος αριθμός επισκεπτών και self-tests

Την πρόθεση «να διοργανώσουμε κανονικά τη φετινή Έκθεση του Σεπτεμβρίου και μάλιστα με φυσική παρουσία, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα» δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας. Προσθέτει ότι παράλληλα θα υποστηριχτεί η διοργάνωση και ηλεκτρονικά. Όπως εξηγεί ο κ. Τζήκας, η διοργάνωση της φετινής Έκθεσης είναι κοινή βούληση όλων. «Υπάρχει επικοινωνία με την κυβέρνηση. Η διάθεση όλων είναι να λειτουργήσει φέτος η Έκθεση εκτός κάποιας δραματικής ανατροπής των δεδομένων. Η αγορά το θέλει, η Πολιτεία το θέλει και φυσικά κι εμείς το θέλουμε, για πολλούς λόγους, οικονομικούς, αλλά και άλλους», δηλώνει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί ο κ. Τζήκας φέτος τα πράγματα φαίνονται να είναι πολύ καλύτερα καθώς, στο μεταξύ, θα έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και οι εμβολιασμοί. «Φυσικά θα τηρήσουμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα όσον αφορά τις αποστάσεις και τον ελεγχόμενο αριθμό των επισκεπτών, ενώ θα αξιοποιήσουμε και όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, όπως τα self-tests, τα rapid tests κ.ο.κ.», αναφέρει και προσθέτει: «Θέλουμε η φετινή Έκθεση να αναδειχθεί σε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό γεγονός, καθώς θα πρόκειται για την πρώτη έκθεση στην Ευρώπη μέσα στο 2021».

Συγχρόνως με την Έκθεση θα γίνει και το φόρουμ το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, σαν μια υβριδική Έκθεση, λόγω της δυσμενούς συγκυρίας της πανδημίας. «Πέρυσι είχε σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία και αποφασίσαμε να το καθιερώσουμε και αυτό. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη στην τελική μορφή του φόρουμ, ενδεχομένως να αφαιρεθούν τα δύο σαββατοκύριακα που ήταν αφιερωμένα στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι φέτος θα επισκεφθούν την Έκθεση», σημειώνει ο κ. Τζήκας.

Ήδη όλο το δυναμικό της ΔΕΘ-HELEXPO βρίσκεται στις θέσεις του, καθώς ξεκινά η ουσιαστική φάση της προετοιμασίας. «Ήδη έχουμε ξεκινήσει να ενημερώνουμε την αγορά ότι η Έκθεση θα γίνει κανονικά. Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος στη διοργάνωση θα δοθεί έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Ωστόσο, ο κεντρικός άξονας θα είναι ο κόσμος μετά την πανδημία, οικονομικός, κοινωνικός, πολιτικός. Η πανδημία είναι ένα σημείο καμπής για ολόκληρη την ανθρωπότητα, επηρέασε και επηρεάζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας και αυτό θα επιχειρήσουμε να ανιχνεύσουμε», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO.

«Μήνυμα» και για την Kavala Expo 2021;

Οι θετικές ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι και ένας καλός «οιωνός» και για την Kavala Expo 2021, αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Ωστόσο το Επιμελητήριο της Καβάλας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη ΔΕΘ ως «μπούσουλα» για την Έκθεση στο «Απόστολος Μαρδύρης», με την τήρηση των όσων θα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο και ανάλογα φυσικά και με τα επιδημιολογικά δεδομένα.