Συνάντηση Αντωνιάδη-Παυλίδη: Αλλάζει χώρο η διενέργεια των rapid tests στη νομαρχία

Στόχος η αποκατάσταση της λειτουργίας του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων προκειμένου να εξεταστούν περισσότερες από 500 υποθέσεις οι οποίες είναι σε εκκρεμότητα ακόμη από το 2015

Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη είχε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας, Απόστολος Παυλίδης, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν δεδομένα και εξελίξεις σχετικά με τεχνικά ζητήματα της περιοχής.

Η αποκατάσταση της λειτουργίας του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) (Β) στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι επείγουσα, προκειμένου να δρομολογηθεί η εξέταση περισσότερων από 500 υποθέσεων οι οποίες είναι σε εκκρεμότητα ακόμη από το 2015.

Η διεξαγωγή ελέγχων ανίχνευσης αντιγόνου για Covid-19 στην αίθουσα «Νίκος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου συνεδρίαζε μέχρι πριν λίγους μήνες το ΣΥΠΟΘΑ, δημιούργησε πρόβλημα στην εξεύρεση άλλου κατάλληλου χώρου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων με ασφάλεια και σε συμφωνία με τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και σε συνεννόηση με τα στελέχη της ΥΔΟΜ (Πολεοδομίας) Καβάλας που συμμετέχουν στο ΣΥΠΟΘΑ (Β), συζητήθηκε το ενδεχόμενο να διεξάγονται τα tests ανίχνευσης για τον Covid-19 στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης», με ταυτόχρονη απελευθέρωση της διαθεσιμότητας της αίθουσας «Νίκος Μάρτης».

Ο κ. Αντωνιάδης, έπειτα από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, αποφάσισε τη μετακίνηση των ελέγχων στο Φουαγιέ, επιτρέποντας έτσι την οργάνωση του αρχείου και την προετοιμασία των συνεδριάσεων του ΣΥΠΟΘΑ (Β) στην αίθουσα «Νίκος Μάρτης».

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και την ΥΔΟΜ Καβάλας, επιλύθηκε το ζήτημα που είχε προκύψει με την αναζήτηση του απαραίτητου στελεχιακού δυναμικού που διαθέτει τις κατά το νόμο προϋποθέσεις για τη συγκρότηση του ΣΥΠΟΘΑ (Β) και η σχετική απόφαση του Συντονιστή προωθείται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση σε ΦΕΚ.