Στην Καβάλα ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Υπερταμείου». Ποιους θα δει

Ο Καβαλιώτης CEO της ΕΕΣΥΠ θα βρεθεί στη γενέτειρά του για μια σειρά επαφών που αφορούν σε assets που διαχειρίζεται το «Ταμείο» στην περιοχή μας

Στην Καβάλα θα βρίσκεται από την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας-ΕΕΣΥΠ, γνωστής και ως «Υπερταμείο», λίγους μήνες μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης θα επισκεφτεί για πρώτη φορά τη γενέτειρά του την Καβάλα με την ιδιότητα του CEO της Εταιρείας που διαχειρίζεται πάνω από 70.000 ακίνητα της ΕΤΑΔ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), τον ΟΑΣΑ και τη ΣΤΑΣΥ, την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, το δίδυμο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ και τη ΓΑΙΑ ΟΣΕ, τις Ελληνικές Αλυκές και άλλα assets. Σημειώνεται ότι και το ΤΑΙΠΕΔ είναι θυγατρική της ΕΕΣΥΠ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητριάδης θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της Οργανισμός Λιμένα Καβάλας ΑΕ, με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη και με τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη.

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Γεννημένος στην Καβάλα, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ Γρηγόρης Δημητριάδης είναι εκτελεστικό μέλος με εγχώρια και διεθνή εμπειρία σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Η πιο πρόσφατη θέση του κ. Δημητριάδη ήταν αυτή του Προέδρου της Enterprise Greece και του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Υπό αυτή την ιδιότητα, ασχολήθηκε με πλήθος στρατηγικών επενδύσεων στην Ελλάδα και ηγήθηκε της ανάπτυξης της Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων.

Στο παρελθόν, κατείχε εκτελεστικές θέσεις στο HVA International ως σύμβουλος για τη γεωργική ανάπτυξη και ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Iskra Zaščite (Raycap Group), με αρμοδιότητες στο σύνολο των λειτουργιών των μονάδων παραγωγής τους στη Σλοβενία και την Κίνα. Από το 2013 έως το 2015 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών διευθύνοντας την αναδιάρθρωση, τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων και την τεχνολογική πρόοδο του Οργανισμού, και από το 2010 έως το 2013 ήταν ο επικεφαλής του έργου για την Εθνική Στρατηγική για τις εξαγωγές στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Metropolitan University του Μάντσεστερ, μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) σπουδών στα Μικροκύματα και την Οπτικοηλεκτρονική από το University College London και μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ) στη Νομική και Διπλωματία από το Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης.