Επιμελητήριο Καβάλας: Ενημέρωση από «πρώτο χέρι» για τη νέα «μέγα-ρύθμιση» οφειλών των 240 δόσεων

Ο Ειδικός Γραμματεάς Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του ΥΠΟΙΚ Φώτης Κουρμούσης θα «βρεθεί» στην Καβάλα για να απαντήσει στις ερωτήσεις ιδιωτών και επιχειρηματιών - Διαβάστε πώς μπορείτε να συμμετέχετε στην ενημέρωση

Την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του νέου Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών φυσικών προσώπων και μικρών επιχειρήσεων σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Μέσω της πλατφόρμας, οι οφειλέτες μπορούν –για πρώτη φορά– να διευθετήσουν συνολικά, πλήρως εξωδικαστικά και σε έως 240 δόσεις, όλες τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι ρυθμίσεις θα γίνονται πλέον αυτόματα, χωρίς δηλαδή την παρέμβαση υπαλλήλου, χωρίς κόστος και γραφειοκρατία με έναν αλγόριθμο μέσα από τον υπολογιστή.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), και σημειώνεται ότι το νέο πλαίσιο προβλέπει για πρώτη φορά ότι στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και οφειλές που δεν είναι ακόμη σε καθυστέρηση αλλά οι οφειλέτες δυσκολεύονται να εξοφλήσουν και προϋπόθεση για να τεκμηριωθεί αυτό είναι να έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους κατά 20% τουλάχιστον.

Διαβάστε περισσότερα για τη νέα «μέγα-ρύθμιση» του Υπουργείου Οικονομικών πατώντας εδώ

Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Καβάλας διοργανώνει ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα «Πώς ρυθμίζονται οι οφειλές με τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό του Νόμου 4738/2020» με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών Φώτη Κουρμούση.

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, από τις 19:00 έως τις 19:00.

Ο κ. Κουρμούσης και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν. 4738/2020, ενώ θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα ακόλουθα:

  • Το θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση και την απαλλαγή οφειλών – παροχή 2ης ευκαιρίας
  • Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις όπου προβλέπεται και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 240 δόσεις
  • Τη ρύθμιση οφειλών μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης επιχειρήσεων

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμα ZOOM και για να συμμετέχετε, απλά ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Πατήστε εδώ

Meeting ID: 874 3783 0699
Passcode: 949866