Ο οίκος Dior στην Ελλάδα: Δείτε ποια ήταν η μία και μοναδική παρουσία από την Καβάλα στο Καλλιμάρμαρο [φωτογραφία]

Μια Καβαλιώτισσα επιχειρηματίας τιμήθηκε από τον Οίκο Μόδας με μία από τις ελάχιστες προσκλήσεις που διατέθηκαν διεθνώς

Οοίκος Dior μάγεψε το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουνίου 2021 το κοινό της Αθήνας και τους εκατομμύρια θεατές που παρακολούθησαν το show της Dior Cruise 2022 Collection από το Καλλιμάρμαρο, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Η επίδειξη μόδας είχε εδώ και καιρό χαρακτηριστεί από πολλούς ως «το γεγονός της χρονιάς», ενώ πολύ «μελάνι» χύθηκε για το ποιοι θα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των μόλις 400 καλεσμένων του οίκου που έφτασαν στην Αθήνα από κάθε γωνιά της γης.

Απευθείας από το Παρίσι οι προσκλήσεις

Για τον οίκο Dior, η παρουσίαση της συλλογής στο Καλλιμάρμαρο, αποτέλεσε μια ξεχωριστή εκδήλωση όπου τιμήθηκε η Ελλάδα και η άριστη τεχνογνωσία των Ελλήνων που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων και στην οποία στόχος είναι οι αισθητικές αξίες και η ποιότητα που πρεσβεύει ο οίκος να ταυτιστούν με τις έννοιες Phos (φως) και Kallos (ομορφιά) που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Dior επέλεξε να καλέσει μόνο τους μόνιμους πελάτες, τους τεχνίτες και καλλιτέχνες που έχουν συνεργάστηκαν στο παρελθόν ή συνεργάζονται σήμερα με τον Οίκο, όπως και τους εκπροσώπους των μουσείων, των οποίων τα εκθέματα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την «ελληνική» συλλογή. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι προσκλήσεις έφυγαν απευθείας από τη έδρα του Dior στο Παρίσι.

Μέχρι και τις 21:30 το βράδυ της Πέμπτης, ελάχιστα ονόματα προσκεκλημένων του οίκου Dior είχαν γίνει γνωστά, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν ότι από τους 400 προσκεκλημένους, μόνον οι 70 ήταν από την Ελλάδα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η ιδρύτρια και πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Μαρία Σάκκαρη, ανάμεσα σε αυτούς…

Η «δικιά μας» Άννα Μισσιριάν στο Καλλιμάρμαρο

Μία και μοναδική πρόσκληση «έφυγε» από το Παρίσι για την Καβάλα για να προσκαλέσει στο show του Καλλιμάρμαρου την ιδιοκτήτρια του Imaret και πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου MOHA Άννα Μισσιριάν.

Δείτε φωτογραφία από την άφιξη της κ. Μισσιριάν στο Καλλιμάρμαρο όπως δημοσιεύτηκε σε αθηναϊκό site μόδας:

Δείτε σε βίντεο όλη την εκδήλωση Dior Cruise 2022 Collection όπως «μεταδόθηκε» ζωντανά σε όλο τον πλανήτη από τα Social Media του οίκου Dior: