Αντωνιάδης-Μουριάδης-Αναστασιάδης σε σύσκεψη για το άνοιγμα του Τελωνείου Εξοχής για τη μετακίνηση τουριστών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και οι Δήμαρχοι Καβάλας και Δράμας συζήτησαν με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Δράμας και της νότιας Βουλγαρίας τους τρόπους για το ασφαλές άνοιγμα του Τελωνείου

Το άνοιγμα του Τελωνείου Εξοχής για τη μετακίνηση των τουριστών με αυστηρές προϋποθέσεις, καθώς είναι ανοικτό αποκλειστικά για εμπορικές δραστηριότητες, συζητήθηκε στη Δράμα, μεταξύ εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιοχών της νότιας Βουλγαρίας και των νομών Δράμας και Καβάλας.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιώργου Παπαδόπουλου, μετά από αίτημα αυτοδιοικητικών της γειτονικής χώρας και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Γιώργος Ζιμπίδης, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης, ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης.

Από πλευράς Βουλγαρίας οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ήταν ο Περιφερειάρχης του Μπλαγκόεβγκραντ, Νικολάι Σουσκόβ, ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Βλαντιμίρ Πισάντσεφ, ο Δήμαρχος του Γκότσε Ντέλτσεφ, Βλαντιμίρ Μοσκόβ, ο Δήμαρχος του Σατόβτσα, Αρμπέν Μιμένοβ, ο Δήμαρχος του Γκάρμεν, Φεΐμ Ιζά, καθώς και εκπρόσωποι από τους Δήμους Χατζιδίμοβο, Ραζλόγκ, Μπάνσκο, Γιακορούντα και Μπέλιτσα.

«Η είσοδος των τουριστών μπορεί να γίνεται με την προϋπόθεση να επιδεικνύουν είτε μισθωτήριο συμβόλαιο ακινήτου στη χώρα είτε αποδεικτικό κράτησης σε κατάλυμα ή συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας συνεχούς απασχόλησης» τόνισε στην ΕΡΤ Καβάλας ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι το Τελωνείο Εξοχής έχει τις υποδομές, ώστε να ανοίξει πλήρως και θα μπορούσε να ενισχυθεί με προσωπικό της αστυνομικής διεύθυνσης Δράμας το οποίο θα διασφαλίσει την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του Τελωνείου Εξοχής εξυπηρετούνται κυρίως οι περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας (Δράμα, Καβάλα, Θάσος).