Οι Επαγγελματοβιοτέχνες της Καβάλας ευχαριστούν τον Μακάριο για την τροπολογία του που «πέρασε»

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας έδωσε λύση σε πρόβλημα που αφορά στον συμψηφισμό οφειλών των επιχειρήσεων με την επιδότηση του κόστους μισθοδοσίας 4 και 12%

OΜακάριος Λαζαρίδης κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο «Για την Προστασία της Εργασίας» το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στη Βουλή και η τροπολογία έγινε δεκτή από τον υπουργό Εργασίας [διαβάστε αναλυτικά πατώντας εδώ].

Σύμφωνα με τροπολογία, οι επιχειρήσεις, που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά αναγκάζονται να δημιουργήσουν, προκειμένου να τις εξοφλήσουν με συμψηφισμό των απαιτήσεων τους από τον ΟΑΕΔ (επιδότηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας με 4% και 12%), πλέον απαλλάσσονται, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του συμψηφισμού, από την υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, ενώ δεν θα τους επιβάλλεται από τη Φορολογική Διοίκηση και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης κανενός είδους πρόστιμο ή προσαύξηση.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Καβάλας με ανακοίνωσή της ευχαριστεί δημόσια τον βουλευτή για την πρωτοβουλία του που δίνει «ανάσα» στις επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ευχαριστήριας επιστολής της ΟΕΒΕ Καβάλας.

«Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας με τον βουλευτή Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΚ του εξέθεσε τα προβλήματα των επαγγελματιών της περιοχής, λάβαμε επιστολή του συμφώνα με την οποία βρέθηκε λύση σε ένα από αυτά .

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης μάς ενημέρωσε ότι μετά από τις ανάλογες ενέργειές του κατατέθηκε και υπερψηφίστηκε η σχετική  τροπολογία συμφώνα με την οποία  οι επιχειρήσεις, που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά αναγκάζονται να δημιουργήσουν, προκειμένου να τις εξοφλήσουν με συμψηφισμό των απαιτήσεων τους από τον ΟΑΕΔ (επιδότηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας με 4% και 12%), πλέον απαλλάσσονται, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του συμψηφισμού, από την υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, ενώ δεν θα τους επιβάλλεται από τη Φορολογική Διοίκηση και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης κανενός είδους πρόστιμο ή προσαύξηση.

Ευχαριστούμε θερμά τον βουλευτή Καβάλας κ. Μακάριο Λαζαρίδη για την βοήθεια που μας πρόσφερε, την συνδρομή του στο δίκαιο αίτημά μας και αναμένουμε η συνεργασία μας να είναι το ίδιο εποικοδομητική και παραγωγική και στη συνέχεια».