Κρουαζιέρα: Εταιρίες-κολοσσοί «βλέπουν» Καβάλα. Σύσκεψη και fam trip στους «θησαυρούς» της περιοχής [φωτογραφίες]

Στην Καβάλα ο αντιπρόεδρος της Marine Operations Celebrity Cruises Inc, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο-Τι είπε για το μέλλον της κρουαζιέρας στην Καβάλα, για το λιμάνι και ποια συγκριτικά πλεονεκτήματα ξεχωρίζουν οι εταιρίες

Παρουσία του Capt. Μανώλη Αλευρόπουλου, αντιπροέδρου της Marine Operations Celebrity Cruises Inc, εξ ολοκλήρου θυγατρικής της Royal Caribbean Group, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες κρουαζιέρας στον κόσμο με έδρα το Miami και με τον δεύτερο σε αριθμό πλοίων στόλο παγκοσμίως (πάνω από 65), πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 30 Ιουνίου 2021 σύσκεψη φορέων στην αίθουσα συσκέψεων της ΟΛΚ ΑΕ με θέμα την κρουαζιέρα, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, του Επιμελητηρίου και του Λιμενικού, όπου μαζί με τον Οργανισμό Λιμένος συμπράττουν για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Καβάλα.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Αλευρόπουλος τόνισε ότι η κρουαζιέρα έχει μέλλον στη βόρεια Ελλάδα και στην Καβάλα ειδικότερα. «Θεωρούμε ότι η Καβάλα έχει να προσφέρει στους επιβάτες μας. Έχει ιστορία και κουλτούρα και είναι ένας προορισμός ο οποίος μπορεί να μπει στον χάρτη της κρουαζιέρας», τόνισε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε ότι το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» είναι πολύ καλό, από πλευράς υποδομών.

«Ήταν μια ενημερωτική και ουσιαστική σύσκεψη. Είμαστε συγκρατημένα -λόγω πανδημίας- αισιόδοξοι ότι εγχείρημα θα αποδώσει και μέσα σε έναν μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα η τοπική κοινωνία θα αποκομίσει τα οφέλη αυτής της πολιτικής αναφορικά με την κρουαζιέρα. Άλλωστε το αρμόδιο υπουργείο ήταν πρωτοπόρο σε αυτό το κομμάτι και εμείς ως ΟΛΚ δε θα μπορούσαμε παρά να είμαστε αρωγοί και έχοντας όλα τα εχέγγυα, μπορούμε να πετύχουμε το maximum, τηρουμένων των συγκυριών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΚ ΑΕ, Γιώργος Φιλόσογλου.

«Στόχος μας να δείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καβάλας ως προορισμού κρουαζιέρας, ενώ για την προώθηση της Καβάλας θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες προσπάθειες είτε εξ αποστάσεως είτε δια ζώσης», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΟΛΚ ΑΕ, Άννυ Θυσιάδου, προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος του 2021 έχει επιβεβαιωθεί ο κατάπλους 8 πλοίων και 32 πλοίων για το 2022, με τη λίστα να μην έχει κλείσει ακόμη.

«Στόχος της σημερινής μας επίσκεψης είναι ο προσδιορισμός της διαδικασίας για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών, να συνδέσουμε δηλαδή τον προορισμό με το ευρύτερο κομμάτι της Καβάλας, την ιστορία και την κουλτούρα της», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Five Senses Consulting και Σύμβουλος Ανάπτυξης Κρουαζιέρας για τον Τουρισμό στην Καβάλα, Ιωάννης Μπρας.

«Κύριο μέλημά μας είναι να ενισχύσουμε την κρουαζιέρα, να έχει μεγαλύτερη διάρκεια η παραμονή των πλοίων στην περιοχή. Όλοι οι φορείς της πόλης θα συνεργαστούν για την αύξηση του τουρισμού, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η σύμπραξη των τριών φορέων -ΟΛΚ, ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και Επιμελητήριο- για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας αποδίδει καρπούς. Η σύμπραξη με τον Σύμβουλο της κρουαζιέρας είναι σε πολύ καλό δρόμο και ελπίζουμε ότι το 2022 θα δούμε αποτελέσματα. Είμαστε, δε, πολύ τυχεροί που έχουμε σήμερα μαζί μας τον αντιπρόεδρο της Marine Operations Celebrity Cruises Inc, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες κρουαζιέρας στον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Τάκης Αγγελίδης.

«Η κοινή γραμμή πλεύσης την οποία ξεκινήσαμε όλοι οι φορείς, προχωράει με γοργά βήματα. Έχουμε τη στήριξη της Κυβέρνησης, έχουμε τη διάθεση να προσφέρουμε εμείς ολοκληρωμένα πακέτα, ώστε να παρατείνουμε την παραμονή των κρουαζιερόπλοιων και η Καβάλα μπορεί να μπει δυναμικά στον χάρτη της κρουαζιέρας» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ακολούθησε fam trip (ταξίδι εξοικείωσης) με ευθύνη της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε χαρακτηριστικά σημεία του Δήμου και του νομού, τα οποία αποτελούν εν δυνάμει προορισμούς για τις εκδρομές των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, όπως είναι ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων, το Βαφτιστήριο της Λυδίας, το Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων και το οινοποιείο Nico Lazaridi.