Το Επιμελητήριο Καβάλας ευχαριστεί τον Μακάριο για την τροπολογία-«ανάσα» που κατάφερε να «περάσει» για τις επιχειρήσεις της περιοχής

Σε ευχαριστήρια επιστολή του ο πρόεδρος Μάρκος Δέμπας κάνει λόγο για «άμεση ανταπόκριση» από την πλευρά του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας τη «συνεχή, αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία» του με το Επιμελητήριο

ΕΕυχαριστήρια επιστολή προς τον βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριο Λαζαρίδη για την κατάθεση της τροπολογίας η οποία υπερψηφίστηκε, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις, που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά αναγκάζονται να δημιουργήσουν, προκειμένου να τις εξοφλήσουν με συμψηφισμό των απαιτήσεων τους από τον ΟΑΕΔ (επιδότηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας με 4% και 12%), πλέον να απαλλάσσονται, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του συμψηφισμού, από την υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

Όπως αναφέρει ο κ. Δέμπας, «υπήρξε άμεση ανταπόκριση από πλευράς σου και εκτιμούμε ότι  έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα, για τις επιχειρήσεις μας, που προχωρούν στον συμψηφισμό των απαιτήσεων από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου το συντομότερο δυνατό και χωρίς προβλήματα να ολοκληρώσουν αυτή την διαδικασία».

Παράλληλα, το Επιμελητήριο ευχαριστεί επίσης, για την αποδοχή του αιτήματός του, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτη.

«Ευελπιστούμε στην συνεχή και αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία μαζί σου, γνωρίζοντας την υποστήριξη που δείχνεις στον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού Καβάλας και στο Επιμελητήριο», καταλήγει η επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας προς τον κ. Λαζαρίδη.

Η επιστολή Δέμπα σε Λαζαρίδη

«Αξιότιμε κ. Βουλευτά,
Φίλε Μακάριε,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σε ευχαριστήσω, για τις προσπάθειες σου, με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας, η οποία υπερψηφίστηκε, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις, που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά αναγκάζονται να δημιουργήσουν, προκειμένου να τις εξοφλήσουν με συμψηφισμό των απαιτήσεων τους από τον ΟΑΕΔ (επιδότηση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας με 4% και 12%), πλέον να απαλλάσσονται, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του συμψηφισμού, από την υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από πλευράς σου και εκτιμούμε ότι έγινε ένα ακόμη σημαντικό βήμα, για τις επιχειρήσεις μας, που προχωρούν στον συμψηφισμό των απαιτήσεων από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου το συντομότερο δυνατό και χωρίς προβλήματα να ολοκληρώσουν αυτήν τη διαδικασία.

Θεωρούμε ιδιαίτερη υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε επίσης, για την αποδοχή του αιτήματός μας, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπ. Πρωτοψάλτη.

Ευελπιστούμε στην συνεχή και αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία μαζί σου, γνωρίζοντας την υποστήριξη που δείχνεις στον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού Καβάλας και στο Επιμελητήριο».

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος
Μάρκος Δέμπας