ΟΕΒΕ Καβάλας: Στην Αστυνομία για το πρόβλημα του παρεμπορίου

Μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας συναντήθηκαν με το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας και πήραν υποσχέσεις για την τήρηση του νόμου σε ότι αφορά το πλανόδιο εμπόριο και την επαιτεία

Τον Αστυνομικό Διευθυντή του ΑΤ Καβάλας Χρήστο Σταμπουλή συνάντησαν το πρωί της Πέμπτης 8/7/21 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος και ο υπεύθυνος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Βαφείδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με παραβάσεις του νόμου περί πλανόδιου εμπορίου και επισημάνθηκε η ανάγκη πάταξης και ελέγχου αυτού. Συγκεκριμένα τα σημεία που επισημανθήκαν είναι τα εξής:

  1. Όποιος ασκεί πλανόδιο εμπόριο επιτρέπεται να παραμείνει στάσιμος, μόνο κατά την διάρκεια της συναλλαγής.
  2. Δεν επιτρέπεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου α) σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων από καταστήματα που διαθέτουν ομοειδή προϊόντα και β) σε Δημοτικές Κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσίευση απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα των παράνομων πωλητών και επαιτών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η παρουσία των οποίων είναι έντονη και δημιουργεί προβλήματα στους εν λόγω επιχειρηματίες.

Ο αστυνομικός διευθυντής δεσμεύτηκε να μεταβιβάσει σε όλα τα αστυνομικά τμήματα του νομού τα αιτήματα μας έτσι ώστε να επιτευχθεί η άμεση πάταξη του παραεμπορίου ,κάτι για οποίο γίνονται ήδη οι ανάλογες ενέργειες.

Επίσης μετά από σύστασή του ζητήθηκε αν γίνονται αντιληπτές σχετικές παραβατικές συμπεριφορές να ενημερώνονται τα αστυνομικά τμήματα του νομού μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της αστυνομίας. (100)

Η διοίκηση της ΟΕΒΕ Καβάλας ευχαριστεί θερμά για την εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση και δηλώνει ότι ελπίζει στη περαιτέρω συνέχιση της συνεργασίας τους.