Καβάλα: Γεμάτα φεύγουν τα πλοία για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Τα πλοία φτάνουν καθημερινά στα λιμάνια της Χίου και της Μυτιλήνης με 1.200 έως 1.300 επιβάτες από Πειραιά και Καβάλα-Οι Έλληνες τουρίστες δε μένουν περισσότερο από μία εβδομάδα, φοβούμενοι προφανώς τα υγειονομικά μέτρα ή να κολλήσουν Covid-19

Με τις μέγιστες δυνατές πληρότητες έρχονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά και Καβάλα σε καθημερινή βάση, ενώ από αυτή την εβδομάδα προστίθεται ένα ακόμη δρομολόγιο και για τις δύο διαδρομές.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο τουριστικός και εκπρόσωπος της εταιρείας Attica Group πράκτορας στο νησί μας, Ηλίας Πίκουλος, τα δρομολόγια έρχονται καθημερινά λιμάνια της Χίου και της Μυτιλήνης με 1.200 έως 1.300 επιβάτες. Από αυτούς 650 με 700 άτομα ημερησίως κατευθύνονται προς το νησί της Λέσβου.

«Είμαστε αυτή τη στιγμή στο αποκορύφωμα της ακτοπλοϊκής κίνησης προς το νησί μας και αυτό υπολογίζουμε ότι θα συνεχιστεί περίπου για δύο εβδομάδες ακόμη. Στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες τουρίστες που έρχονται στο νησί μας δεν μένουν περισσότερο από μία εβδομάδα, φοβούμενοι προφανώς τα υγειονομικά μέτρα και το ενδεχόμενο να κολλήσουν κορονοϊό και να αποκλειστούν για πολλές ημέρες στο νησί. Μετά τις 10-12 Αυγούστου θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία δηλαδή η επιστροφή των εκδρομέων. Ήδη τα περισσότερα δρομολόγια αυτήν τη στιγμή και για όλο τον μήνα Αύγουστο έχουν υψηλές πληρότητες, ενώ η εταιρεία προσέθεσε έκτακτες διαδρομές τόσο για το δρομολόγιο του Πειραιά όσο και για το δρομολόγιο της Καβάλας.

»Ειδικότερα από αυτό το Σάββατο προστίθεται ένα ακόμη δρομολόγιο για Καβάλα και συνολικά θα έχουμε πλέον 5 εβδομαδιαία δρομολόγια για τη Βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον προστίθεται ένα ακόμη δρομολόγιο για Πειραιά το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή με το Νήσος Ρόδος και το ταξίδι θα είναι ημερήσιο. Αυτό θεωρούμε ότι διευκολύνει ιδιαίτερα τους επιβάτες οι οποίοι δεν χρειάζεται να κλείσουν καμπίνα για να ταξιδέψουν. Συνολικά από τον Πειραιά για το νησί μας έχουμε πλέον 8 δρομολόγια την εβδομάδα μαζί με το δρομολόγιο που προσεγγίζει το Σίγρι».

Όπως σημειώνει ο Ηλίας Πίκουλος, ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων τουριστών που έρχεται στο νησί αυτές τις ημέρες είναι Μυτιληνιοί οι οποίοι μένουν μόνιμα είτε στην Αθήνα είτε στη Βόρεια Ελλάδα και έρχονται για να κάνουν διακοπές στο πατρικό σπίτι τους ή το εξοχικό τους.

«Ωστόσο φέτος έχουν αυξηθεί σημαντικά και οι επισκέπτες που έρχονται στο νησί μας, αξιοποιώντας τα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού και αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο. Γενικότερα η κίνηση είναι σαφώς βελτιωμένη σε σύγκριση με το 2020 και απλά ελπίζουμε ο Αύγουστος να εξελιχθεί ομαλά και να μην έχουμε απρόοπτα και προβλήματα λόγω της υγειονομικής κατάστασης και του κορονοϊού», δήλωσε.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ταξιδιώτες προς τα νησιά μας, πρέπει να έχουν υποβληθεί απαραιτήτως σε rapid test ή μοριακό τεστ ή να έχουν βεβαίωση εμβολιασμού. Η επιστροφή των εκδρομέων προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας γίνεται με απλό self test.

*Πηγή: stonisi.gr-Μαρία Χατζηγεωργίου