Λογιστές Καβάλας: Έχουμε φτάσει στα όριά μας, «κλείνουμε» τον Αύγουστο! Μας χρειάζεστε ξεκούραστους…

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα λογιστικά γραφεία στον νομό - «Είμαστε εργαζόμενοι αλλά είμαστε και άνθρωποι»!

Την απόφασή τους να «κλείσουν» τα γραφεία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου έτσι ώστε ώστε οι εργαζόμενοι σε αυτά να μπορέσουν να ξεκουραστούν και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής ανακοίνωσαν τα λογιστικά γραφεία της Καβάλας.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Καβάλας τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν το κράτος και οι υπηρεσίες να καθυστερούν, να μην ενημερώνουν και να δημιουργούν διαρκώς πρόσθετες υποχρεώσεις στους λογιστές και οι ίδιοι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λόγω πανδημίας, να εργάζονται αδιαλείπτως.

Έτσι, καθ΄όλη τη διάρκεια του Αυγούστου 2021 τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία της περιοχής μας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Διοίκησης των λογιστών.

«Αγαπητοί πελάτες,
Το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις άνοιξε στις 27.05.21-για τα μάτια του κόσμου- καθώς με ανακοίνωση της η ΑΑΔΕ, ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των στοιχείων που απαιτούνται στις 07.07.21. Παρά ταύτα, δεν υπήρξε καμία στοιχειώδη αποδοχή της αδυναμίας αυτής από κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα. Επίσης δεν έλαβαν υπ’ όψιν το γεγονός , ότι φέτος υπάρχει πρόσθετη δυσκολία και απαιτείται περισσότερος χρόνος για τη σωστή αποτύπωση και υποβολή των εισοδημάτων, λόγω των επιδοτήσεων-βοηθημάτων που δόθηκαν, καθώς και στον ορθό υπολογισμό των εισοδημάτων από ενοίκια που ήταν μειωμένα κατά την διάρκεια του χρόνου.

Απεναντίας το Υπουργείο επιμένει, ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παραμένει η 27.08.21. Προσπάθεια μας, με παρεμβάσεις όπου είναι δυνατόν, είναι να δοθεί παράταση τουλάχιστον έως τις 30.09.2021.

Οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί-Οικονομολόγοι, όχι μόνο του νομού, αλλά όλης της χώρας, βρισκόμαστε για 2ο συνεχόμενο χρόνο αδιαλείπτως στα γραφεία μας, υλοποιώντας τα κυβερνητικά μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στην περίοδο της πανδημίας.

Έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας!!!

Απαιτείται άμεσα ξεκούραση. Και ο επερχόμενος Αύγουστος είναι ο ιδανικός μήνας για την ξεκούραση μας, διάστημα κοινό για όλους τους πολίτες.

Παρά το γεγονός ότι στο Υπουργείο δείχνουν να μην είναι σίγουροι, θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι τα γραφεία μας απαρτίζονται από ανθρώπους. Και οι άνθρωποι αυτοί έχουμε οικογένειες. Και οι οικογένειες έχουν ανάγκη να ιδωθούν μεταξύ τους και να ξεκουραστούν και λίγο.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, στο κάθε γραφείο έχουν προγραμματιστεί οι άδειες των εργαζομένων σε αυτό, ανάλογα με τον προγραμματισμό της κάθε οικογένειας.
  • Το κάθε γραφείο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με τον προγραμματισμό του, στο διάστημα που εκείνο θα κρίνει ότι πρέπει να το κάνει.
  • Όπως συμβαίνει στις Δ.Ο.Υ. (προσωπικό ασφαλείας, δεν επιδίδονται ενδικοφανείς προσφυγές όλο τον Αύγουστο, κλπ.), στα Δικαστήρια (είναι κλειστά όλο τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να είναι κλειστά επί της ουσίας και τα δικηγορικά γραφεία), οι Πολεοδομίες υπολειτουργούν λόγω των αδειών κλπ., το ίδιο θα συμβεί και σε μας πλέον.
  • Ο κάθε επιχειρηματίας να επικοινωνήσει με το λογιστή του για να ενημερωθεί πότε θα είναι κλειστό το γραφείο, ώστε να προγραμματίσει τις όποιες εργασίες και να μην τις αφήσει τελευταία στιγμή, γιατί δεν θα εξυπηρετηθεί.
  • Ενημερώνουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, δεν θα παραλάβει κανένα γραφείο από κανένα πελάτη, φάκελο με την επίδοση εντολής ελέγχου, στα πλαίσια του ίδιου τρόπου λειτουργίας με Διευθύνσεις Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ).

Αγαπητοί πελάτες και φίλοι,
Το κράτος έχει επιλέξει τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, αναγγέλλοντας μόνο το άνοιγμα της κάθε νέας πλατφόρμας, χωρίς όμως καμία αναφορά στο γεγονός, ότι η υλοποίηση της ψηφιακής διακυβέρνησης , γίνεται από ανθρώπους και όχι από μηχανές.

Οι άνθρωποι αυτοί είμαστε εργαζόμενοι, Λογιστές-Φοροτεχνικοί-Οικονομολόγοι. Ως άνθρωποι λοιπόν χρειαζόμαστε ξεκούραση, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα νέα ψηφιακά δεδομένα και όλο το εγχείρημα της ψηφιακής μεταρρύθμισης.

Μας χρειάζεστε ξεκούραστους. Πρέπει να προσέχουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία και αυτό πλέον σκοπεύουμε να κάνουμε. Το κράτος δεν δικαιολογεί ασθένεια στον Λογιστή Φοροτεχνικό!

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ»!