Κορονοϊός: Νέο «πακέτο» Πέτσα 50 εκ. ευρώ στους δήμους. Πόσα θα πάρουν οι δήμοι της Καβάλας [αναλυτικά τα ποσά]

Καβάλα, Παγγαίο, Νέστος και Θάσος θα «μοιραστούν» πάνω από 650.000 ευρώ για να αντιμετωπίσουν τις «οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας καθώς έχουν απώλειες εσόδων και αυξημένες έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης»

Υπεγράφη την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους δήμους ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Απόφαση, οι δήμοι της Καβάλας πρόκειται να λάβουν έκτακτη χρηματοδότηση ως εξής:

  • Δήμος Καβάλας = 259.900,00
  • Δήμος Θάσου = 154.700,00
  • Δήμος Νέστου = 133.600,00
  • Δήμος Παγγαίου = 106.800,00

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Οι δήμοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας καθώς έχουν απώλειες εσόδων και αυξημένες έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Η Κυβέρνηση τους στηρίζει έμπρακτα με νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ η οποία προστίθεται στην οικονομική ενίσχυση ύψους 237,1 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία στηρίχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση το προηγούμενο δωδεκάμηνο. Και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωράμε ενωμένοι προσφέροντας λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».