Καβάλα: Τρία κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν φέτος στο «Απόστολος Παύλος»

Το καλοκαίρι φεύγει, τα κρουαζιερόπλοια... έρχονται: Ποια πλοία θα δούμε στο λιμάνι της Καβάλας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο

Οι τελευταίοι ταξιδιώτες σε Αιγαίο και Ιόνιο επιστρέφουν σιγά σιγά πίσω στη βάση τους, καθώς το καλοκαίρι ολοκληρώνεται τυπικά. Στην κρουαζιέρα όμως τα πράγματα έχουν εντελώς άλλη εικόνα σε σχέση με την ακτοπλοΐα. Αν και η ακτοπλοΐα μέχρι τώρα θεωρούνταν ένας απρόβλεπτος τομέας της ναυτιλίας πλέον και μετά την πανδημία στο παιχνίδι μπαίνει και ο τομέας της κρουαζιέρας.

Στην κρουαζιέρα τα πράγματα πάντα είναι προγραμματισμένα, ωστόσο η πανδημία όλα αυτά τα άλλαξε. Πολλά κρουαζιερόπλοια ταξίδεψαν φέτος κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου, όμως σε καμία σχέση με τα επίπεδα προ Covid-19 και αυτό φυσικά είναι απολύτως λογικό.

Όσο αναφορά το λιμάνι της Καβάλας, η κρουαζιέρα φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά πλέον μετά από σχεδόν 1 χρόνο με εξαίρεση τον περσινό παρθενικό κατάπλου του M/S WORLD EXPLORER. Έτσι 3 συνολικά προγραμματισμένες αφίξεις που δεν επηρεάστηκαν κέρδισε η πόλη τη φετινή σεζόν εκ των οποίων μόλις 1 είναι τον Σεπτέμβριο, ενώ 2 έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

Αν και φέτος είχαν προγραμματιστεί πολλές αφίξεις στο «Απόστολος Παύλος» οι περισσότερες ακυρώθηκαν και δυστυχώς ακυρώθηκαν και οι κρουαζιέρες της Celestyal Cruises η οποία παραδοσιακά πραγματοποιεί προσεγγίσεις με τα πλοία της πάντα κάθε χρόνο στο λιμάνι της Καβάλας.

Αν και η Celestyal ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς, στην πορεία τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν και έτσι σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται οι κρουαζιέρες στα νησιά του Αιγαίου, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλους προορισμούς της Ελλάδας. Το πρόγραμμα της εταιρίας είχε συμπεριλάβει και την Καβάλα, όμως οι αφίξεις ακυρώθηκαν.

Τα 3 κρουαζιερόπλοια τα οποία θα καταπλεύσουν φέτος στο λιμάνι της Καβάλας

Η μοναδική άφιξη του Σεπτεμβρίου είναι το SEADREAM 2, το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 στο λιμάνι της Καβάλας τις πρώτες πρωινές ώρες προερχόμενο από τη Σκύρο. Το Mega Yacht είναι η πρώτη φορά που θα καταπλεύσει στο «Απόστολος Παύλος» και θα παραμείνει μέχρι και το απόγευμα, οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό το λιμάνι της Bozzcada της Τουρκίας.

Τον Οκτώβριο θα έχουμε τις δύο τελευταίες αφίξεις για φέτος. Στις 17 Οκτωβρίου 2021 στις 07:30 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της πόλης το C/S AZAMARA JOURNEY της AZAMARA CLUB CRUISES το οποίο θα αποπλεύσει στις 18:00 για τον επόμενο προγραμματισμένο προορισμό του, την Πάφο.

Τέλος στις 19 Οκτωβρίου 2021 πρόκειται να κλείσει η σύντομη σεζόν με τον κατάπλου του το γνωστό και εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο RIVIERA της OCEANIA CRUISES. Το C/S RIVIERA αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας στις 10:00 προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη και θα παραμείνει μέχρι και τις 18:00 οπότε και θα επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη.

Όλες οι αφίξεις είναι προγραμματισμένες, ωστόσο η πανδημία είναι αυτή η οποία καθορίζει τον πλου των κρουαζιερόπλοιων και τον ρου της ιστορίας της κρουαζιέρας, με αλλαγές στο πρόγραμμα να είναι πιθανές.

*Πηγή: kavalaportnews.gr