ΟΕΒΕ Καβάλας: Μόλις 323 αιτήματα για την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση έχουν διεκπεραιωθεί στην Καβάλα

Επιστολή της Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση των χρημάτων στις επιχειρήσεις

Επιστολή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με κοινοποίηση στην Περιφέρεια ΑΜΘ, απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών – Εμπόρων Καβάλας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της να πιέσει όσο περισσότερο μπορεί προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την καταβολή στις επιχειρήσεις του ποσού που τους αναλογεί από το πρόγραμμα της μη επιτρεπτέας επιχορήγησης.

Στην επιστολή αυτή, ανάμεσα στα άλλα, τονίζεται ότι μόλις 1.047 αιτήματα έχουν διεκπεραιωθεί σε όλη τη περιφέρεια από τα οποία 323 αντιστοιχούν στο Νομό Καβάλας, ενώ υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις.

Ακολουθεί η επιστολή στης ΟΕΒΕ Καβάλας:

«1.047 αιτήματα έχουν διεκπεραιωθεί σε όλη την περιφέρεια ΑΜΘ»

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ. Μετά  την ενημέρωση μας για το πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ, και έχοντας παρέλθει σχεδόν ένας χρόνος από την έναρξη του προγράμματος και την μετέπειτα ανάληψη του προγράμματος στις 13/7/21 από το υποκατάστημα ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ, διαπιστώσαμε πως μόλις 1.047 αιτήματα έχουν διεκπεραιωθεί σε όλη τη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τα οποία 323 αντιστοιχούν στο Ν. Καβάλας.

Για τον λόγο του ότι η Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή αποτελεί ένα ποσό ζωτικής σημασίας για τις εν λόγω επιχειρήσεις καλούμε τους υπεύθυνους για την διεξαγωγή του προγράμματος, συγκεκριμένα το Υπουργείο Ανάπτυξης , την Περιφέρεια ΑΜΘ και το υποκατάστημα ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ, να προχωρήσουν στις ανάλογες ενέργειες ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των επωφελούμενων επιχειρήσεων, λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη ότι σε άλλες περιφέρειες σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα ή ακόμα προχωρούν σε πραγματοποίηση δεύτερων ανάλογων προγραμμάτων.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας με στόχο την επιτυχή και γρήγορη ολοκλήρωση του προγράμματος».