Επιδότηση κόστους μισθοδοσίας 4% και 12%: Το Επιμελητήριο Καβάλας χαιρετίζει τις νέες διευκολύνσεις

Το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε «απαντά» σε πολλά ζητήματα της προηγούμενης ΚΥΑ και κάνει πιο εύκολο τον συμψηφισμό (αναλυτικά)

Το Επιμελητήριο Καβάλας ανακοίνωσε ότι, σχετικά με το θέμα του συμψηφισμού της επιδότησης του κόστους εργασίας 4% & 12%, δημοσιεύτηκε ένα νέο ΦΕΚ 4442/27.09.2021, σε τροποποίηση της ΚΥΑ υπ. αρ. 47284/359/17.11.2020.

Το νέο ΦΕΚ αφορά στη ρύθμιση διαδικασίας, προϋποθέσεων, όρων, απαιτούμενων δικαιολογητικών, τρόπο συμψηφισμού, παρακράτησης και απόδοσης, είδος των συμψηφιζόμενων και παρακρατούμενων απαιτήσεων, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο διαδικαστικό ζήτημα σχετικά με το θέμα αυτό.

Το νέο ΦΕΚ διευκρινίζει αρκετά ζητήματα και διευκολύνει τον συμψηφισμό των απαιτήσεων των επιχειρήσεων της περιοχής μας, από την επιδότηση του μισθολογικού κόστους των ετών 2010-2015, με τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.

Στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας επίσης σημειώνει τα εξής:

«Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική, και έρχεται μετά και τις επανειλημμένες πιέσεις του Επιμελητήριο μας, όπως και των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και την αγαστή συνεργασία με τους βουλευτές μας.

Επίσης με σχετικές επιστολές, που μας απεστάλησαν, και τους ευχαριστούμε για αυτό, των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη, αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι  σε συνεργασία με την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, Βουλευτή Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη, προκλήθηκε σύσκεψη όπου συμμετείχαν, ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής, καθώς και χειριστές όλων των συναρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, τον ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, όπου συζητήθηκαν και προτάθηκαν λύσεις για όλα τα προβλήματα, ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως η συγκεκριμένη πολιτική συμψηφισμού, στη διαδικασία υλοποίησης του θετικού μέτρου επιδότησης του μισθολογικού κόστους 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης και 4% της Ανατολικής Μακεδονίας.

Το Επιμελητήριο Καβάλας συνεχίζει μέσα από την καλή συνεργασία, για την τελική δικαίωση των επιχειρήσεων μας και ευχαριστούμε όλους, όσοι είναι δίπλα μας και ενισχύουν ουσιαστικά στην προσπάθεια μας αυτή.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη συνέχιση του μέτρου για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έρχεται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητά τους».