Καβάλα: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή, «κλειστή» η καταναλωτική διάθεση του κόσμου

Με... φειδώ και η κίνηση στα καταστήματα εστίασης και στα καφέ, «εβδομάδα προσαρμογής» καταναλωτών και καταστηματαρχών στα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19

Ανοιχτά ήταν τα εμπορικά καταστήματα στην Καβάλα την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 -τουλάχιστον τα περισσότερο- αλλά η διάθεση του κόσμου ήταν περισσότερο διερευνητική και όχι τόσο καταναλωτική, καθώς οι περισσότεροι προτίμησαν την «κάθοδο» στο κέντρο με κίνητρο τη βόλτα, εκμεταλλευόμενοι και τον ανοιξιάτικο καιρό.

Αντιστοίχως, σαφώς καλύτερη ήταν η εικόνα στα καταστήματα εστίασης και στα καφέ, σαφώς όμως χειρότερη σε σύγκριση με άλλες Κυριακές, καθώς τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού έφεραν κυρίως τους ανεμβολίαστους σε… mood lockdown και προτίμησαν να πάρουν τον καφέ ή ένα γρήγορο φαγητό στο χέρι και να εξορμήσουν στην παραλία, στις πλατείες ή στο βουνό.

Παράλληλα, το βράδυ του Σαββάτου η εικόνα δεν ήταν εικόνα… Σαββατόβραδου, καθώς η κίνηση ήταν σαφώς πιο «σπασμένη» και τον κόσμο να δείχνει ότι βρίσκεται σε εβδομάδα προσαρμογής στα νέα μέτρα, κρατώντας τη διάθεση και τα χρήματά του -όπως ελπίζουν και οι καταστηματάρχες- για τις γιορτές των Χριστουγέννων.