Σωματείο Καφεζυθοπωλών Καβάλας: Κάλεσμα για 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων

Προετοιμάζεται δυναμική αντίδραση του κλάδου μετά τις άκαρπες επαφές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας με την Κυβέρνηση, για τα αυστηρά μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καπνεργάτη

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις που περιγράφηκαν στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου, ως απάντηση στην αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης αναφορικά με τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, φαίνεται ότι θα γίνουν πράξη.

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας καλεί τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματα τους για 24 ώρες την Τρίτη 16 Νοεμβρίου και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 11.30, στον πλατεία Καπνεργάτη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – κάλεσμα του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας

«Αγαπητοί Συνάδελφοι. Σε συνέχεια της απόφασης της Διοίκησης του Σωματείου μας και κατόπιν συμφωνίας με την ΠΟΕΣΕ η οποία αποτελεί το πανελλήνιο συνδικαλιστικό μας όργανο, στην οποία και ανήκουμε, δεδομένης της άκαρπης συνάντησης εργασίας με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 08/11 και δεδομένων των δυσμενών συνθηκών που καθημερινά μαστίζουν τον κλάδο, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κινητοποίηση με 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021. Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία καπνεργάτη.

Η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας και διεκδικεί :

  • Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών
  • Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου
  • Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021».