ΟΕΒΕ Καβάλας: Υπάρχουν «νομικοί κίνδυνοι» για της επιχειρήσεις κατά τον υποχρεωτικό έλεγχο πιστοποιητικών Covid;

Γνωμοδότηση της Ομοσπονδίας ρίχνει «φως» στο ζήτημα και απαντά στις ανησυχίες των επαγγελματιών - Διαβάστε το πλήρες κείμενο της νομικής ερμηνείας του δικηγόρου Καβάλας Στράτου Αναστασιάδη

Έπειτα από τις έντονες ανησυχίες των μελών της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας σχετικά με τον υποχρεωτικό έλεγχο πιστοποιητικών αλλά και ταυτοπροσωπίας των καταναλωτών, ο δικηγόρος Καβάλας Στράτος Αναστασιάδης κλήθηκε από τη Διοίκηση της ΟΕΒΕΚ να πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με τους ενδεχόμενους «νομικούς κινδύνους» που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών.

Μετά το πέρας της εν λόγω έρευνας, ο κ. Αναστασιάδης απεφάνθη πως «κανένας λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και τους υπαλλήλους αυτών, μήπως θεωρηθεί ότι κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έχουν θεσπιστεί παραβιάζουν κάποιους κανόνες δικαίου, ή άλλως διατρέχουν κάποιο νομικό κίνδυνο. Η πιστή εφαρμογή όσων προβλέπονται στην εκδοθείσα ΚΥΑ ή όσων παρόμοιων θα εκδοθούν στο μέλλον, εξασφαλίζει ότι η Ελληνική επιχείρηση που έχει πληγεί πολλαπλώς από την πανδημία, δεν θα πληγεί και με άλλους τρόπους».

«Ευχαριστούμε τον δικηγόρο κ. Αναστασιάδη για τη συνεργασία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΕΒΕ Καβάλας.

Διαβάστε τη γνωμοδότηση πατώντας εδώ