Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Το ΕΠΑ, το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης στο επίκεντρο

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου με τον Υφυπουργό Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Γιάννη Τσακίρη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, Γιάννη Τσακίρη, και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημήτρη Σκάλκο είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρία θέματα:

  1. Η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, όπου εκτιμήθηκε ότι οι πληρωμές του προγράμματος της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης της Περιφέρειας προς τις επιχειρήσεις προχωρούν ικανοποιητικά. Ο κ. Μέτιος διατύπωσε το αίτημά του για εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης ώστε να συνεχιστεί η ομαλή υλοποίηση των έργων και προγραμμάτων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
  2. Η πρόταση της Περιφέρειας για την κατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2021-2027, οι οποίοι θα είναι κατά πολύ αυξημένοι σε σχέση με αυτούς της τρέχουσας περιόδου και θα επιτρέψουν την προώθηση σημαντικών έργων υποδομών καθώς επίσης δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και κοινωνικής πολιτικής σε όλη την Περιφέρεια.
  3. Η πρόταση της Περιφέρειας για το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ), το οποίο θα αντικαταστήσει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) μέσα από το οποίο η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί και εκτελεί όλες τις βασικές συντηρήσεις και άλλα έργα.