Επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών: Στην τελική ευθεία των μελετών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής και ο Πρόεδρος της Εργοανάπτυξης Αρχέλαος Γρανάς ενημερώθηκαν από τους επιχειρηματίες για την πρόοδο της επένδυσης

Τα βήματα προόδου που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην επένδυση των Λουτρών Ελευθερών παρουσίασαν οι επιχειρηματίες Κυριάκος και Νίκος Χαρακίδης στον Αρχέλαο Γρανά, πρόεδρο της «Εργοανάπτυξης ΑΜΘ», και στον Κωστή Σιμιτσή, Aντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης ΑΜΘ.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των μελετών» δήλωσε ο κ. Γρανάς. «Το μόνο που απομένει για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι να παραδοθούν τα στοιχεία που αφορούν το ενδεχόμενο πλημμύρας ύστερα από τυχόν θραύση του φράγματος Μαρμαρά, γεγονός που δεν πρόκειται βέβαια να συμβεί αλλά μια ολοκληρωμένη μελέτη οφείλει να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το πιο απίθανο».

Από την πλευρά του ο Κωστής Σιμιτσής τόνισε ότι τα αρχιτεκτονικά σχέδια προτείνουν κάτι πραγματικά πρωτοποριακό για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για την περιφέρειά μας, απόλυτα ενταγμένο στην πλούσια φύση της περιοχής, με χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και με πολύ χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα.

Σύμφωνα με τους επενδυτές, οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως μετά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που ισοδυναμεί με αίτηση οικοδομικής άδειας.