Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Ζητάει να αλλάξει η ώρα αναχώρησης του τελευταίου δρομολογίου για τη Θάσο

Επιστολή προς τη διοίκηση της ΑΝΕΘ με αναφορά για τα παράπονα των Θασίων καταναλωτών για το λίγο χρόνο που διαθέτουν για να επισκεφτούν τα καταστήματα της Καβάλας

Επιστολή προς την ΑΝΕ Θάσου απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος της Καβάλας με την οποία παρακαλεί τη Ναυτιλιακή Εταιρία να αλλάξει την ώρα αναχώρησης του τελευταίου φέρι μπόουτ από την Καβάλα προς τον Πρίνο, κατά μια ώρα, και από τις 14.00 να ξεκινάει στις 15.00.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου Βασίλη Λεμονίδη, οι Θάσιοι κάτοικοι που θέλουν να επισκεφτούν την αγορά της Καβάλας για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους παραπονιούνται για το λίγο χρόνο που έχουν στη διάθεση τους με αποτέλεσμα να κάνουν άλλες επιλογές, που δεν ευνοούν καθόλου την τοπική αγορά.

Ακολουθεί η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας προς την ΑΝΕΘ.

«Οι κάτοικοι της Θάσου παραπονούνται και διαμαρτύρονται για τον περιορισμένο χρόνο»

«Αξιότιμοι κύριοι, Η έναρξη του εορταστικού ωραρίου σηματοδοτεί την τελική ευθεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την κορύφωση της αγοραστικής κίνησης, με τους επιχειρηματίες του χώρου να προσδοκούν σε σημαντική τόνωση του τζίρου τους, προκειμένου να περιορίσουν τη μεγάλη πτώση του προηγούμενου διαστήματος.

Η αγορά της Καβάλας εξυπηρετεί και τους κατοίκους της Θάσου οι οποίοι δυσκολεύονται να κανονίσουν τις αγορές τους, γιατί δεν μπορούν να κανονίσουν τις αγορές τους λόγω του περιορισμού που υπάρχει στα δρομολόγια και ειδικά  στο τελευταίο δρομολόγιο που είναι προγραμματισμένο στις 2 το μεσημέρι.

Σας υπενθυμίζουμε εδώ ότι, σύμφωνα με τα τελευταία έκτακτα μέτρα προστασίας που τέθηκαν σε ισχύ, τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά από τις 10.00 το πρωί και μετά με ώρα κλεισίματος το μεσημέρι στις 02.30.

Το γεγονός αυτό περιορίζει το χρόνο επισκεψιμότητας στα καταστήματα της πόλης μας. Οι κάτοικοι της Θάσου παραπονούνται και διαμαρτύρονται για τον περιορισμένο χρόνο με συνέπεια να στρέφονται σε άλλες λύσεις, που καθόλου δεν ευνοούν την τοπική αγορά.

Σας παρακαλούμε λοιπόν το δρομολόγιο που είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι να μετατεθεί μια ώρα αργότερα και να εκτελείται στις 3. Με την κίνηση αυτή οι κάτοικοι της Θάσου θα έχουν το χρόνο και την ευχέρεια να κάνουν τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές τους από την αγορά της Καβάλας και εσείς θα δείξετε το κοινωνικό σας πρόσωπο κατανοώντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου να κερδίσει το στοίχημα με το τζίρο του Δεκεμβρίου που θεωρείται ένας από τους πλέον εμπορικούς μήνες».