Δήμος Παγγαίου: Έργα 52 εκ. ευρώ, όσα και ο Δήμος… Θεσσαλονίκης!

Ο Δήμος Παγγαίου ανάμεσα στους πρώτους Δήμους της χώρας και με... αριθμούς όσον αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων και κατ' επέκταση, στην αξιοποίησή τους για έργα

Με ποια απόλυτα μεγέθη μπορεί να συγκριθεί ένας Δήμος των 300.000 και πλέον κατοίκων με έναν των 30.000; Σε πρώτη ανάγνωση, με κανένα, ειδικά όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη. Και όμως, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Παγγαίου -περί ων ο λόγος- μπορούν να συγκριθούν και μάλιστα στα κονδύλια για έργα!

Για του λόγου το αληθές: Στο σύνολο του Δήμου Παγγαίου βρίσκονται σε εξέλιξη 37 παρεμβάσεις προϋπολογισμού 52 εκ. ευρώ  [διαβάστε εδώ λεπτομερώς τις παρεμβάσεις] οι οποίες αφορούν αναπτυξιακά έργα, καθώς και παρεμβάσεις οι οποίες άπτονται άμεσα της καθημερινότητας των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, ανακοίνωσε τη διεκδίκηση και την εξασφάλιση για έργα στην πόλη κονδυλίων ύψους 53 εκ. ευρώ από χρηματοδοτικά προγράμματα, με προεξάρχον το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (29 εκ. ευρώ), ενώ η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε επιπλέον 10 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στο σκέλος των Smart Cities.

Μια ακόμη κοινή συνισταμένη των δύο Δήμων; «Χωρίς προετοιμασία, ωρίμανση και πίεση δεν θα γινόταν τίποτε από όλα αυτά», όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, με την αντίστοιχη πίεση από τον Δήμο Παγγαίου και τον Δήμαρχο, Φίλιππο Αναστασιάδη να επιφέρει πολλαπλάσια αποτελέσματα για το Παγγαίο, αναλογιζόμενοι το μέγεθός του και κατατάσσοντάς το παράλληλα ανάμεσα στους πρώτους Δήμους της χώρας όσον αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων και κατ’ επέκταση, στην αξιοποίησή τους για έργα.