Δήμος Θάσου: Σχεδόν 2.400.000 ευρώ για την αποπεράτωση του Δημαρχιακού Μεγάρου

Υπογράφηκε η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο του νησιού και της κατασκευάστριας εταιρίας που θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο μέσα σε 10 μήνες

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 μεταξύ του Δήμαρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και των Πέτρου Μεγκλή και Σταμούλη Τριμίντζιου, εκπρόσωπων του οικονομικού φορέα Ένωση Οικονομικών Φορέων – Κοινοπραξία «ME.KON. ΑΕ – Κόσυνθος ΑΕ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αποπεράτωση Δημαρχιακού Καταστήματος» του Δήμου Θάσου, συνολικής δαπάνης 2.376.997,13€ με ΦΠΑ.

Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και η διάρκειά του ορίζεται σε 10 μήνες.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αποπεράτωση του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Θάσου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση των Δημοτών, επιλύοντας τη σημερινή κατακερματισμένη στέγαση των υπηρεσιών και παρέχοντας στους πολίτες και τους εργαζόμενους ένα σύγχρονο κτίριο με σεβασμό στο περιβάλλον και με διευκόλυνση στην προσβασιμότητα ΑμΕΑ.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης δήλωσε:

«Η δημιουργία ενός Δημαρχιακού Μεγάρου αντάξιου της Θάσου αποτέλεσε διαχρονικό όραμα για τις Διοικήσεις του Δήμου και τους κατοίκους της Θάσου.

Για την Διοίκησή μας αποτέλεσε δέσμευση, η οποία παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, γίνεται πράξη.

Με την ολοκλήρωση του Δημαρχιακού Μεγάρου βελτιώνονται αφενός οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων του Δήμου και αφετέρου οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες».