Επιμελητήριο Καβάλας: Ο Γιάννης Παναγιωτίδης κατηγορεί τον Μάρκο Δέμπα για κομματική υποτέλεια   

Έντονη αντίδραση του μέλους του ΔΣ, μετά τις δηλώσεις του προέδρου που χαρακτηρίζει ελκυστικό τον αναπτυξιακό νόμο που συνεχίζει να διαχωρίζει τις ενισχύσεις των ΠΕ της Περιφέρειας σε σχέση μ’ αυτόν του Έβρου

Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Παναγιωτίδη προκάλεσαν οι δηλώσεις το προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα, σε ότι αφορά τον πρόσφατο Αναπτυξιακό Νόμο τον οποίο χαρακτήρισε ελκυστικό. Το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου καλεί τον κ. Δέμπα να εναρμονιστεί με τις πάγιες διαχρονικές διεκδικήσεις των προηγούμενων διοικήσεων του Επιμελητηρίου για ισονομία σε ολόκληρη την Περιφέρεια της ΑΜΘ, μιας και όπως τονίζει ο νέος νόμος συνεχίζει την τακτική του διαχωρισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας σε παιδιά και αποπαίδια. Επιπλέον τον καλεί να μην σέρνεται από κομματικές υποτέλειες και να εκφράζει την προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη των έντεκα χιλιάδων επιχειρήσεων που εκπροσωπεί κινητοποιώντας τους βουλευτές και τους φορείς του νομού για την αποκατάσταση του αναπτυξιακού διαχωρισμού που επιχειρείται.

Ακολουθεί η δήλωση του Γιάννη Παναγιωτίδη:

«Να εκφράσει τις 11.000 επιχειρήσεις της περιοχής και να κινητοποιήσει τους θεσμούς για να σταματήσει ο αναπτυξιακός διαχωρισμός που επιχειρείται»

«Μετά την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου δόθηκε στην δημοσιότητα το πλήρες κείμενο του με τον οποίο θεσπίζεται  το  καθεστώς ενίσχυσης για κάθε επενδυτικό σχέδιο.

Παρ όλη τη βελτίωση του σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο, θέτει περιορισμούς και αποκλεισμούς σε κλάδους της οικονομίας που είναι ενεργοί στην δική μας Περιφερειακή Ενότητα.

Το κυριότερο όμως είναι ότι διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση  με κίνητρα που αφορούν την ενίσχυση σοβαρών επενδύσεων ενισχύοντας την Θράκη και ιδιαίτερα την περιοχή του Έβρου και υποβαθμίζοντας τις  Περιφερειακές Ενότητες της Δράμας και της Καβάλας ώστε να αποτελέσει τροχοπέδη για τέτοιου είδους επενδύσεις.

Και ενώ τα Επιμελητήρια Ξάνθης και Ροδόπης αντέδρασαν έντονα με επιστολές τους στο διαχωρισμό των ενισχύσεων που αφορούν τις Περιφερειακές Ενότητες τους σε σχέση με του Έβρου και ενώ ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου ο κ  Τοψίδης με δηλώσεις του μίλησε για ίδια κίνητρα σε ολόκληρη την Περιφέρεια , η διοίκηση του Επιμελητήριου Καβάλας όχι μόνο δεν έχει αντιδράσει αλλά με δηλώσεις του προέδρου του εκφράζει θετική άποψη βρίσκοντας ελκυστικό ένα αναπτυξιακό νόμο που διαχωρίζει την Περιφέρεια για ακόμη μια φορά σε παιδιά και αποπαίδια.

Καλώ τον κ Δέμπα να εναρμονιστεί με τις πάγιες διαχρονικές  διεκδικήσεις των προηγούμενων διοικήσεων του Επιμελητηρίου για ισονομία σε ολόκληρη την Περιφέρεια της ΑΜΘ, να αναλογιστεί την ευθύνη που φέρει ως πρόεδρος ενός φορέα (του μεγαλύτερου επιμελητηρίου στην περιφέρεια) που δεν σέρνεται από κομματικές υποτέλειες, αλλά εκφράζει την προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη των  έντεκα χιλιάδων επιχειρήσεων που εκπροσωπεί και να δράσει άμεσα κινητοποιώντας τους βουλευτές και τους φορείς του νομού για την αποκατάσταση του αναπτυξιακού διαχωρισμού που επιχειρείται».