Γιώργος Καββαθάς: Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει περισσότερο, νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με την παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ και ηχηρά μηνύματα προς την κυβέρνηση η κοπή πίτας της ΟΕΒΕ Καβάλας

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕ, Γιώργου Καββαθά πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας (ΟΕΒΕΚ) το βράδυ του Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μιχάλης», στο Περιγιάλι.

Ήταν μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τον επαγγελματικό κόσμο της Καβάλας και μία στιγμή που θύμισε λίγο από τον παλαιότερο καιρό πριν την πανδημία. Ο κ. Καββαθάς ιδιαίτερα συγκινημένος τόνισε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος περνάει ακόμη μία δύσκολη στιγμή μετά την πανδημία και αυτή την φορά την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών έδωσαν πλήθος φορέων αλλά και των βουλευτών της ΠΕ Καβάλας και φυσικά όλα τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος με μία επιστολή έστειλε τον δικό του χαιρετισμό και την δική του στήριξη στον επαγγελματικό κόσμο της Καβάλας, ενώ επιστολή έστειλε και ο Δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης τόνισε τις ευχές του μέσα στο κείμενο του τις ευχές τους στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο πρόεδρος του ΟΕΒΕ Καβάλας Θόδωρος Χατζηχρήστος είπε μεταξύ άλλων «σήμερα με την παρουσία του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας η οποία θέλουμε να σηματοδοτεί μία καλύτερη χρονιά, μία χρονιά γεμάτη υγεία και πολλή κερδοφορία για τις επιχειρήσεις μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς τόνισε «Βρισκόμαστε σε μία επαναφορά στην κανονικότητα και η αποψινή εκδήλωση είναι ένα προεόρτιο αυτής της κανονικότητας από την άλλη πλευρά όμως και οι επιχειρήσεις αλλά και η ίδια η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία δίδυμη οικονομική κρίση που έχει να κάνει με τις επιπτώσεις από την πανδημία στην οικονομία αλλά και ταυτόχρονα το μεγάλο πρόβλημα των πληθωριστικών τάσεων που αναπτύσσονται με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται οι τιμές του κόστους ενέργειας αλλά και πρώτων υλών. Ένα είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να πάρει επιπλέον μέτρα για τη στήριξη τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων».

Ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης πρόσθεσε «Καταρχάς είναι πολύ μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σε ανθρώπους της αγοράς, που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους του μόχθου. Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όπου παγκοσμίως αντιμετωπίζουμε δύο μεγάλες κρίσεις, την υγειονομική κρίση και βεβαίως την ενεργειακή κρίση. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα και της αγοράς και των πολιτών καθώς συνομιλώ διαρκώς μαζί τους. Η κυβέρνηση κατά γενική ομολογία και νομίζω είναι κάτι το οποίο δεν αμφισβητείται από κανέναν αυτό, έχει κάνει τα τελευταία δυόμιση χρόνια ότι είναι ανθρωπίνως και δημοσιονομικά δυνατό για να στηρίξει τις επιχειρήσεις, να στηρίξει τους εργαζομένους».